KjøpLogg inn

Selger penthouse til 70 millioner kroner

Petter Stordalen og Gunnar Bøyum bygger hotell i hjertet av Frogner. På baksiden skal det anlegges 56 eksklusive leiligheter, med en kvadratmeterpris opp til 250.000 kroner pr. kvm.

Publisert 16. sep. 2020 kl. 20.53
Oppdatert 18. sep. 2020 klokken 07.52
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 694 ord
HØY PRIS: Hotel Sommero skal selge leiligheter i tilknytning til hotellet. Konsernsjef i Aspelin Ramm, Gunnar Bøyum, bekrefter en høy pris på prosjektet. Foto: Eivind Yggeseth

– Det er hyggelig med interesse for det vi gjør. Folk er opptatt av bolig, sier Gunnar Bøyum, konsernsjef for Aspelin Ramm.

Når Sommerro står klart i Oslo lysverkers gamle lokaler i 2022, blir det ikke bare hotellgjester som skal innlosjeres. For på baksiden av det fasjonable art deco-hotellet skal det også bygges 56 leiligheter, i et sammerbeid mellom Petter Stordalen og Varner-familiens Strawberry brothers og Aspelin Ramm.

Og der hotellet blir i art deco-stil, skal leiligheten ha vekt på moderne og enkle løsninger, og det gode liv.

Rimelig blir det kanskje ikke. Prisene starter på 109.000 kroner pr. kvadratmeter. Derfra stiger det fort oppover og topper på 70 millioner kroner for 277 kvadratmeter.

NYTT KVARTAL: Hele det nye Sommero–kvartalet på Solli plass, med 60 nye leiligheter, skal etter planen innvies høsten 2022, mens boligsalget starter i 2021. Foto: Illustrasjon LPO arkitekter

For salg om tre uker

Interessen er der. 3.000 har allerede meldt sin interesse. Denne uken kommer prislisten ut, og om tre uker starter salget.

– Det er mange ja, men sånne interessentlister huser alt fra konkurrenter, til nysgjerrige naboer. Og så de som er virkelige boligkjøpere. Så syretesten blir hvordan vi selger ved lansering.

BLIR BOLIGBYGGER: Petter Stordalen er mest kjent for sine hoteller, men skal nå bygge leiligheter i Oslo sentrum. Foto: Eivind Yggeseth

Beskjedenhet til tross, Bøyum vet godt hva det er de sitter på. Oslo vest, og Frogner spesielt, er Norges dyreste boligområde. Og her bygges det sjelden noe nytt, til tross for at det gjerne er nytt og komfortabelt de pengesterke som selger store hus ønsker seg.

– Vi selger leiligheter midt i Oslo og midt på Frogner. Fra 109.000 kroner til over 250.000 kroner pr kvadratmeter, og da sier det seg selv at forskjellen i pris avhenger av både størrelse og hvor det ligger i bygget. Det er typisk penthouseleiligheter på toppen som får de høyeste prisene, sier han og legger til:

– Det er et par punkter som gjør oss optimistiske. Vi har sett at det ikke bygges mye nytt i dette området, og så er det et veldig godt boligmarked.

Tre uteområder

Den billigste leiligheten er på 39 kvadratmeter og koster 5,75 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpris på nesten 150.000 kroner. På toppen ligger en penthouseleilighet på 277 kvadratmeter til 70 millioner, som da får en kvadratmeterpris på 252.000 kroner. Alle leilighetene selges til fastpris.

STORT OG SMÅTT: Den billigste leiligheten er på 39 kvadratmeter og koster 5,75 millioner kroner. På toppen ligger en penthouseleilighet på 277 kvadratmeter til 70 millioner. Foto: Sommerro

Fakta om Sommerro

 • Åpner våren 2022
 • 236 hotellrom
 • 4 restauranter og 3 barer
 • Co-working fasiliteter
 • En tilhørende villa med 16 suiter
 • Konferansefasiliter og eventsal for opptil 250 personer og flere møterom
 • En kulturscene for opptil 700 gjester
 • Takterrasse med basseng, restaurant og bar.
 • Vestkantbadet blir restaurert med basseng og badstuer, flere behandlingsrom og et stort treningssenter for medlemmer.
 • Hotellet skal driftes av Nordic Hotels & Resorts
 • Eiere av bygget er Strawberry Brothers (Varner-familien og Petter Stordalen) med 50 prosent og Aspelin Ramm med 50 prosent.
 • Bygget og interiøret er fra Art Deco-perioden 1925-1935
 • Arkitekter er LPO Arkitekter, og interiørdesignere er GrecoDeco

– 70 millioner er mye penger og typisk leiligheter det tar tid å jobbe med interessenter på. Det er ikke alle som har de summene å kjøpe bolig for. Samtidig, det er ikke så mange slike objekter, og det blir antagelig ikke flere av dem i dette området. Vår enkle målsetning er at alt er solgt før ferdigstillelse og begynner tidlig. Vi trenger ingen av leilighetene så det er basert på det.

De to største leilighetene er på 317 kvadratmeter og 277 kvadratmeter, og har en pris på henholdsvis 65 og 70 millioner. Den minste av leilighetene er dyreste, men ligger en etasje høyere. Begge leilighetene får egne hager, terrasser og balkonger. Den dyreste leiligheten får en terrasse på 56 kvadratmeter, en balkong på 41 kvadratmeter og en hage på 38 kvadratmeter. Hagen blir dermed like stor som husets minste leilighet.

Vil fortsatt tilby parkering

Byrådet i Oslo gjør det stadig mer komplisert å eie og kjøre bil i denne bydelen.

– Hvordan blir det med parkering?

– De fleste leilighetene, med unntak av de minste, vil få tilbud om parkering, sier Bøyum.

Den første kikken fra innsiden av det nye hotellet og leilighetene som skal bygges kan du lese om i Finansavisen Premium fredag 25. september.