<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Artistgründer ble boligvinner mot sin vilje

Artistgründer Aram Vaughan gjorde ekstremoppussing av en stor leilighet på Frogner før hun snudde seg rundt og solgte til nær dobbel pris. – Det var ikke planen, sier hun.

Publisert 22. okt. 2020
Oppdatert 25. okt. 2020
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 645 ord
Camilla Colletts vei 1, Aram Vaughan solgte leilighet for 25 millioner Foto: Siren Laudval

Aram Vaughan var tidligere partner i Kitchen reklamebyrå og reklamesjef i Anti før hun bestemte seg for å starte som kommersiell agent for artister og kokker. Vaughan har kjente navn som Highasakite, Tommy Tee og Onkel P i stallen.

Sammen med mannen Mark Vaughan kjøpte hun Camilla Colletts vei 1 rett bak slottet i januar 2019. Prisen var 13,125 millioner kroner for 186 totalt nedslitte kvadratmetere.

Utsiktene var lyse.

ALLSIDIG: Aram Vaughan var reklamesjef og startet som artist-gründer, men har gjort det godt som boligflipper. Foto: -

Gevinst: 5 mill.

– Vi bodde på østkanten og flyttet til vestkanten. Den eneste muligheten var kjøpe et oppussingsobjekt. Men da vi begynte ballet det på seg, og vi bestemte oss for å gjøre det ordentlig. Vi måtte tenke hvor vi bodde og selv om vi ikke hadde tenkt til å selge måtte vi tenke på hvem som ville være potensielle kjøpere i fremtiden, sier Aram Vaughan til Finansavisen.

Vi ønsket å selge fordi vi kom i samme situasjon som resten av verden
Aram Vaughan

Senere samme år startet Aram Vaughan No Name for å koble norske merkevarer til kjente ansikter innen kulturlivet. Men så kom corona som en bombe, og artistbransjen har vært blant de hardest rammede.

– Vi ønsket å selge fordi vi kom i samme situasjon som resten av verden, der vi ønsket å nedskalere, sier Vaughan.

Da hadde de brukt 7 millioner på oppussing. Leiligheten ble lagt ut for 23 millioner kroner, men kjøper måtte opp i 25 millioner for å få tilslaget. 

– Selv om vi er bakmenn i bransjen, lever vi i en bransje som har det vanskelig. Vi ønsket å være i forkant, og vet ikke hva som skjer neste år. Vi var nødt til å frigjøre kapital for neste år, sier Vaughan.

– Ikke lyst til å selge

Så hvordan flipper man seg til en slik suksess?

Vi har gjort det vi synes er fett
Aram Vaughan

– Vi solgte ikke for flyttingens skyld, men valgte å pusse opp etter egen smak og valgte det vi liker godt selv. Vi brukte håndverkere som tenker kvalitet, ikke snarveier, og fikk hjelp av Skapa arkitekter og Norsk møbelhåndverk av Hamran.

– Vi føler vi har fått mye igjen for å investere i samarbeid med arkitekter og dyktige håndverkere. Det er en investering man ikke nødvendigvis har råd til på 80 kvadratmeters leilighet. Da må man være flinkere selv.

– Vi har gjort det vi synes er fett. Jeg har vært inspirert av en arkitekt som er opptatt av lys og rom, og har fått hjelp til å sette det i en kontekst.

– Dette er ikke en oppussing man kunne gjort på Tøyen. Der er man ikke i samme situasjon. Her ser man forskjell på kvalitet, og er ikke bare opptatt av malte overflater.

– Egentlig hadde vi ikke lyst til å selge, men verden havnet i en annen situasjon. Nå må vi ha et nytt sted å bo - litt mindre, ettersom vi er to personer som ikke har behov for 186 kvadratmeter, sier Vaughan.

Fem roms design

Eiendomsmegler Tommy Friestad i Boa Eiendomsmegling omtalte boligen som designpreget over fem rom med god takhøyde og luftig atmosfære. 

Den inneholder to peisovner, stukkatur og pent listverk koblet med spesialtilpasset lysplan styrt via app, terskelfrie gulv, varmekabler i alle rom med unntak av soverom, walk-in closet, master-bad og skjult vaskerom. Innredning i heltre eik setter preg på leiligheten som har tre soverom.

Det eneste den ikke har er garasje, men det kan man leie.