<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sandvold og Erla satser 100 mill. på bolig

Betine Erla (32) og Joachim Sandvold (31) har lagt 70 millioner på bordet for bolig på Madserud i Oslo. Etter full renovering vil de eiendomsarvingene trolig havne på 100 millioner.

    Publisert 23. okt. 2020 kl. 15.59
    Oppdatert 25. okt. 2020 klokken 22.18
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 437 ord
    BLAR OPP: Joachim Sandvold satser sammen med sin forlovede, Betine Erla 70 millioner på villa i Madserud Allé. Før de er ferdige vil prislappen havne på 100 millioner. Foto: Eivind Yggeseth

    Lite ante nok Cecilie Benedicte Fearnley og mannen, BA-HR-advokat Rolv Johan Ringdal da de midt under bankkrisen i 1990 kjøpte Madserud Allé 11 for 3 millioner kroner. 30 år senere har de solgt eiendommen for ikke mindre enn 70 millioner kroner.

    Fearnley og Ringdal har følgelig tjent 2,2 millioner kroner i året på å bo i en av hovedstadens beste gater. 

    Vi snakker om en verdistigning på 2.200 prosent over 30 år. Til sammenligning har total- og hovedindeksen ved Oslo Børs hatt en verdistigning på 1.000 prosent i samme periode. I tillegg har boligen gitt tak over hodet i 30 år i den grad det kan tillegges verdi.

    Madserud Alle 11 er solgt for 70 mill Foto: Eivind Yggeseth

    70 mill. for huset

    Kjøperne er de to søkkrike eiendomsarvingene Betine Erla og Joachim Sandvold. Betine er datter av Kim Erla, mens Joachim er sønn av Kenneth Sandvold.

    Duoen har bladd opp 70 millioner kroner for eiendommen som nettopp har fått tinglyst en urådighetserklæring på nettopp dette beløpet.

    – Jeg kan bekrefte at jeg har kjøpt eiendommen med min forlovede, sier Joachim Sandvold.

    Eiendommen ble bygget i 1912 mellom Madserud Allé og Frognerelva. Tomten er på nesten 1,3 mål, mens huset har et bruttoareal på 434 kvadratmeter.

    – Liker oss sentralt i Oslo

    Nå venter kraftig oppussing.

    – Vi har ikke kommet så langt, men den skal pusses opp, bekrefter Joachim Sandvold.

    Noe budsjett for dette har han dog ikke.

    – Vi har akkurat kjøpt, og ikke overtatt ennå, sier han.

    Sandvold kjøpte en del av en tomannsbolig i Tidemands gate 7 i 2015. Prisen for denne var 18 millioner kroner.

    – Vi liker oss sentralt i Oslo, sier Sandvold.

    FRA 3 til 70 MILL: Advokat Rolf Johan Ringdal kan glede seg over at huskjøpet i 1990 til 3 millioner kroner har gitt en avkastning på det dobbelte av Oslo Børs i tillegg til å gi tak over hodet. Foto: Iván Kverme

    Vil koste 100 mill.

    Madserud Allé skal ikke ha vært lagt ut for salg i det åpne markedet, men solgt off market, ifølge Sandvold.

    Eiendommen kommer til å bli blant de dyrere i Norge når den står ferdig. Markedsaktører Finansavisen har vært i kontakt med peker på at en full oppgradering av eiendommen vil komme til å kreve så mye som 30 millioner kroner.

    – Særlig når begge eierne har bunnløs kiste på hver sin front, påpekes det.

    PÅ SOLSIDEN: Madserud Allé 11 rett vest for Frognerelva. Foto: 1881.no

    Dog skal det sies at bunnløs kiste er godt å ha i dette nabolaget. Naboene er nemlig navn som Johan H. Andresen og Peder Anker samt den nye kométen på Kapitals 400-liste, bergenseren Espen Aubert.

    Dessuten har Øystein Stray Spetalen beholdt sitt hus i Madserud Allé etter å ha flyttet inn på Bygdøy.