Milliardær kjøpte kjempeleilighet hos Stordalen

Milliardær på barnehager og eldreomsorg har nå kapret den aller største leiligheten i Aspelin-Ramm, Petter Stordalen og Varner-familiens luksusprosjekt i Oslo.

SLIK BLIR DET: Sommerro skal stå ferdig ved Solli plass om to år etter at leilighetene ble revet bort på få dager. Foto: Sommerro
Bolig

Alle de 56 leilighetene i boligprosjektet Sommerro ved Solli plass i Oslo ble revet bort i løpet av få dager. Den som stakk av med den aller største av leilighetene var Kristian Adolfsen, mannen bak Hospitality Invest med 10 milliarder kroner i omsetning og 23.000 ansatte knyttet til eldreomsorg og barnehager samt reiseliv, bemanning og eiendom.

– Det stemmer at jeg har kjøpt leilighet i Sommerrokvartalet, men har ingen kommentar til størrelse og pris, sier Kristian Adolfsen til Finansavisen.

Prislappen på leiligheten var på 65 millioner kroner, og for det får Adolfsen 319 kvadratmeter å boltre seg på. I tillegg kommer balkong på 44 kvadratmeter, terrasse på 45 og hage på 34 kvadratmeter. Samt én enkel og én dobbel garasjeplass.

KJØPTE DEN STØRSTE: Kristian Adolfsen har punget ut 65 millioner for den største leiligheten i Sommerro-prosjektet. Foto: CF Wesenberg

Innsider kjøpte den dyreste

Adolfsens leilighet ligger i 8. etasje i boligkomplekset, og har seks soverom samt de aller høyeste felleskostnadene på 17.300 kroner måneden. Men selv om den er størst, er den likevel ikke den dyreste. For helt på toppen, i 9. etasje er den dyreste av leilighetene med en prislapp på 70 millioner kroner for 277 kvadratmeter i tillegg til balkong, terrasse og hage.

Mens prislappen her ligger 253.000 kroner pr. kvadratmeter, betaler Adolfsen «bare» 203.000 kroner pr. kvadratmeter.

Navnet på kjøperen av denne leiligheten er ikke kjent, utover at det hevdes at den skal være solgt til en av personene bak prosjektet.

INTERN KJØPER: Den største av leilighetene i Sommerro skal ha gått til en intern kjøper. Foto: Sommerro

Var for pessimistisk

Det var i begynnelsen av oktober at salget av Sommerro-prosjektet startet med tilknytning til Sommerro Hotel i Oslo Lysverkers gamle lokaler på Solli. Prosjektet er 50/50 eid av Aspelin Ramm og Stordalen/Varner-selskapet Strawberry Brothers.

Finansavisen har tidligere skrevet at det kom inn 380 bud på de 56 leilighetene i, og selv de to dyreste gikk unna med én gang selv om Aspelin Ramm-sjef Gunnar Bøyum tidligere i høst antok at det ville ta tid å finne kjøper til disse.

Planen er at de tre leilighetsbyggene skal stå ferdig i 2022. Den minste av leiligheten er på 39 kvadratmeter, mens Adolfsens største er nesten ti ganger så stor. Selve hotellet i fremkant skal stå ferdig våren 2022.