Milliardær-arvinger kjøpte rønne til 38 millioner

Knappskog-familien har en kongeeiendom på Nesøya. Nå har de fire barna kjøpt den nedslitte naboeiendommen for 38 millioner.

HEMMELIGHETSFULL: Håkon Emil Knappskog bekrefter å ha kjøpt naboeeiendommen til barndomshjemmet ytterst på Nesøya. Men hva han og de tre søsknene har planer om med den nedslitte villaen til 38 millioner vil han ikke si. Foto: Eivind Yggeseth
Bolig

– Vi ønsker ikke å kommentere hva vi skal bruke eiendommen til, sier Håkon Emil Knappskog (38), eldstemann i søskenflokken.

Sammen med søsknene Hilde Sofie, Håvard og Bjørn Halvard har han vokst opp i Dr. Natvigs vei 1 helt på tuppen av Nesøya rett vis-a-vis Kalvøya.

Nå har søskenflokken kjøpt Dr. Natvigs vei 2 rett ved siden av barndomshjemmet. Hvis utbygging er planen har de gode muligheter til å unngå naboklager - ihvertfall fra den ene naboen.

KNAPPSKOG-LAND: Eiendommen i Dr. Natvigs vei 1 helt ytterst på Nesøya (den store bygningsmassen med rødt tak) har Knappskogfamilien hatt siden 1993. Nå har de kjøpt eiendommen med det røde taket midt på bildet i Dr. Natvigs vei 2. Foto: 1881.no

Bjørn Erling Knappskog kjøpte Dr. Natvigs vei 1 tilbake i 1993 før den i 2013 ble overført til Kari Beate Danielsen Knappskog. Prislappen i 1993 var 5,8 millioner kroner for kjempeeiendommen med over åtte mål tomt og 300 meter strandlinje.

3 mill. over prisantydning

Rett etter sommeren i år kom Dr. Natvigs vei 2 for salg - også dette en stor eiendom selv om den ikke er i nærheten av like stor. 4 mål sydvendt tomt med 60 meter strandlinje lar seg likevel høre.

Bygningsmassen er ikke all verden - 160 kvadratmeter brutto fra 1939. Bildene fra markedsføringen vitnet om forfallent ytre og 60-tallsstandard innvendig.

Eiendommen ble lagt ut for salg med en prisantydning på 35 millioner kroner, men standarden skremte ikke kjøperne, og Knappskog-familien hadde en ekstra grunn til å sikre seg eiendommen. Søskenparet vant frem med sitt bud på 38 millioner kroner.

Pelletssatsing

Knappskogfamiliens hovedeiendom har stor bygdningsmasse og tennisbane tilbaketrukket på eiendommen. Samlet disponerer familien nå 12 mål tomt og 360 meter strandlinje på Nesøya.

Familien Knappskog har drevet med pellets fra Kongsvinger siden midten av 1990-tallet, og Bjørn Halvard Knappskog er daglig leder i Arbaflame etter å ha tatt over etter sin far, og senere sin bror, Håkon.

PELLETSEVENTYR: Bjørn Knappskog har drevet med pellets siden 1990-tallet. Foto: Eivind Yggeseth

I fjor bestemte det franske kraftselskapet Engie seg for å bytte kull fra Rotterdam med pellets fra Norge. Dermed bestemte Arbaflame seg for å bygge pelletsfabrikk på Kongsvinger til fem milliarder kroner.

Knappskogfamilien er også storaksjonær i Nordic Aquafarms med 18 prosent av aksjene. Selskapet startet lakseoppdrett på land i Fredrikstad med plan om å bygge opp produksjon av atlantisk laks i Maine på den amerikanske østkysten.

hilde sofie knappskog storm
håvard knappskog
håkon emil knappskog
bjørn halvard knappskog
bjørn erling knappskog
Nyheter
Bolig