Røkke-villa til 100 millioner i spill

Kjell Inge Røkkes kjempevilla på Madserud i Oslo skal være på vei til Runar Vatne. Prislappen anslås å være på 100 millioner kroner.

ANLEGGSBRAKKE: Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig kjøpte Prinsessealléen 18 for 27 millioner kroner som bolig mens de bygget kjempeeiendommen på Konglungen. Nå er den verdt 100 millioner. Foto: 1881.no
Bolig

– Det har vært avholdt takst på eiendommen, sier Kjell Inge Røkkes pressetalsmann Rolf Nereng til Finansavisen.

– Men ingen planer om salg, legger likevel Nereng til.

Markedsaktører opplyser imidlertid til Finansavisen at det lenge har vært vurdert salg av Kjell Inge Røkkes eiendom i Prinsessealléen 18 på Madserud i Oslo. Og eiendommen er ikke belånt, så Røkke har heller ikke behov for å refinansiere boliglån.

Finansavisen kjenner til navngitte personer som har vært på visning i Røkke-boligen. Allerede for to–tre år siden så en søkkrik nordmann på eiendommen. 

Røkkes prislapp skal da ha vært rundt 80 millioner kroner dengang. Nå anslås verdien til 100 millioner.

VIL SELGE: Kjell Inge Røkke har avholdt takst av eiendommen i Prinsessealléen 18. Ettersom han ikke har boliglån er det neppe for å refinansiere. Foto: Iván Kverme

Vatne-budsjett: 70–90 mill.

Nordmannen valgte imidlertid ikke å kjøpe eiendommen, og har siden gjort det svært godt, og klatret på Kapitals liste over Norges rikeste.

Nå peker alle pilene mot en annen investor. Tidligere aksjemegler, eiendomsinvestor og aksjeinvestor Runar Vatne, hevdes å være i ferd med å kjøpe eiendommen.

Vatne har tidligere sett på flere villaeiendommer på Frogner. Vatne skal ha vært villig til å legge 70 til 90 millioner kroner på bordet for den riktige byvillaen, men ingen av dem han er blitt vist skal ha oppfylt kravene.

HØYE KRAV: Runar Vatne vil ha herskapelig hus med herskapelig gårdsplass. Det får han i Prinsessealléen 18. I tillegg til Solon- og Atlantic Sapphire-nabo Tore Aksel Voldberg. Foto: Eivind Yggeseth

Vatne skal ha vært opptatt av en storslått eiendom med like storslagen gårdsplass. Røkkes villa på Madserud har dette, og nå er Vatne ikke lenger i markedet for andre eiendommer.

Årsaken skal være at han kjøper Røkke-eiendommen.

Nabo med aksjevenn

Runar Vatne er godt kjent med Tore Aksel Voldberg, som eier naboeiendommen, enorme Skøyen Hovedgård. De to investorene er begge storeiere både i Solon Eiendom og Atlantic Sapphire. Nå kan de være i ferd med også å bli naboer.

Fordelen med å kjøpe bolig av Kjell Inge Røkke er at oppussingsbehovet trolig er ikke-eksisterende.

Eiendommen har en stor parkmessig opparbeidet tomt på fire mål. Hovedhuset er på 866 kvadratmeter, og var opprinnelig bygget i 1925. Det beskrives som herskapelig, engelsk herregårdsstil og standsmessig.

De mest kritiske vil dog trekke frem mangel på utsikt. Samt at Drammensveien kun er noen kvartaler unna.

Røkkes byggebrakke

De senere årene har boligen vært delvis bebodd av Røkkes datter, Elisabeth Monsen Røkke. Røkke kjøpte eiendommen i 2006 sammen med sin kone, Anne Grete Eidsvig, men står nå alene som eneeier av eiendommen etter den kortvarige skilsmissen for få år siden.

FLYTTER: Elisabeth Røkke har bebodd villaen i Prinsessealléen 18 samt andre steder, og skal være på vei ut. Foto: NTB

Røkke og Eidsvig betalte 27 millioner kroner for hovedeiendommen som paret benyttet som bolig i forbindelse med byggingen av kjempeeiendommen på Konglungen i Asker.

I tillegg betalte paret 6 millioner kroner for den nederste delen av hagen som var skilt ut som egen tomt.

Her igangsatte Røkke for noen år siden et prosjekt for oppføring av et bygg med syv leiligheter med totalt areal på 831 kvadratmeter. Røkke fikk rammetillatelse, og alt syntes å være i orden, men prosjektet har likevel stoppet opp.

BOLIGBLOKK I HAGEN: Kjell Inge Røkke fikk i 2018 rammetillatelse for oppføring av en blokk med syv boliger i treklyngen øverst til venstre på bildet. Prosjektet står stille, og neste år utløper rammetillatelsen. Foto: 1881.no

Av saksgangen i Oslo kommune fremgår ikke annet enn at det er mistanke om forurensing i grunnen, men dette burde kun være fordyrende, og ikke medføre at en rammetillatelse med en verdi på opp mot 40 millioner kroner går i vasken.

Eid av Norges Bank

Morits Skaugen og hans kone Grace Reksten Skaugen var selger av eiendommen da Røkke kjøpte. Skaugen-paret betalte selv 7,6 millioner kroner da de i 1990 kjøpte eiendommen fra selveste Norges Bank.

Senere skilte de ut en tomt som ble solgt til Jan Petter Collier-selskapet Kvartalet. Her ble det i 1994 bygget en blokk med seks boliger som ble solgt for mellom 2,5 og 3,5 millioner kroner pr. stykk.

Runar Vatne besvarte ikke Finansavisens henvendelser onsdag.

kjell inge røkke
runar vatne
prinsessealléen 18
elisabeth monsen røkke
breaking
Nyheter
Bolig