Helene Sundt kjøper for ytterligere 87,5 mill. ved naturiststrand

Skipsreder-arving Helene Sundt eier nå tre eiendommer i Christian Frederiks vei 6 på Bygdøy. Noen minutters gange fra Huk naturiststrand.

Publisert 4. des. 2020 kl. 16.28
Oppdatert 6. des. 2020 klokken 22.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
SJØNÆRT OG NATURISTNÆRT: Helene Sundt har eier nå Christian Frederiks vei 6C, D og E Tilsammen har hun brukt over 100 millioner på eiendommene.  Foto: 1881

Helene Sundt har har nylig kjøpt både Christian Frederiks vei 6D og 6E for tilsammen 87,5 millioner av Anne Christine Browne.  Fra før eier skipsreder-arvingen 6C som hun kjøpte for 24 millioner kroner i 2009.

De sjønære eiendommene ligger ved Huk på Bygdøy i Oslo og har over 7 mål tomt og en rekke tilbygg som garasjer og anneks. 

Kongevei og nudistrand

TIL BYGDØY: Helene Sundt, eier og styremedlem Sundt AS. Foto: Pandox se

Christian Frederiks vei går forbi Bygdøy kongsgård og nedover langs kysten hvor det er naturminne og det er derfor ikke er lov med inngripen i naturen. Veien fikk navn etter kong Christian Frederik i 1917. Eiendommene til Sundt ligger noen hundre meter fra Huk naturiststrand. 

google maps Foto: Google Maps

Helene Sundt er barn av skipsreder Petter C.G. Sundt og driver sammen med broren Christian, Sundt AS, som blant annet investerer i eiendom. Finansavisen har ikke lyktes å få tak i hverken kjøper eller selger. 

Holder lav profil 

Begge arvingene er kjent for å holde lav profil. Søsknene overtok eierskapet i Sundt AS i 2007 da faren døde. Ifølge Kapitals beregninger var selskapet verdsatt til 5,2 milliarder kroner i 2007.

Christian Sundt har utvandret til USA, og bor en halvtimes kjøretur utenfor San Francisco.

Sundtgruppen eier ca. 28 prosent av hotelleiendomsselskapet Pandox som har vært et mareritt for søskenparet og Christian Ringnes gjennom coronakrisen.