Facebook-par kjøpte gjestebolig til 63 millioner

Facebook-gründer Matt Cohler og kona Pia Øien Cohler kjøpte først villa til 68 millioner og pusset opp for 50. Nå har de kjøpt gjesteleilighet for 63.

GJESTFRIE: Facebook-gründer Matt Cohler og kona Pia Øien Cohler har foretatt boliginvesteringer i Oslo for 180 millioner kroner inkludert gjestebolig for 63 millioner. Foto: Foto: Drew Altizer
Bolig

Boligspekulanter og rike foreldre er ikke de eneste som fyrer opp prisene på boliger i Oslo. Facebook-milliardær Matt Cohler og hans norske kone Pia Øien Cohler dundrer inn på boligmarkedet i hovedstaden.

Tidligere har de kjøpt revisor Erik Mamelunds villa i Thomas Heftyes gate 12 for 68 millioner kroner før de igangsatte en voldsom oppussing der alt ble revet ut og strippet inn til reisverket. Nå har de kjøpt det som tidligere er omtalt som «Norges fineste leilighet» som gjesteleilighet. Prisen er 63 millioner kroner.

NORGES FINESTE: Matt Cohler og Pia Øien Cohler innlosjerer gjestene sine i toppen av Fritzners gate 10 med Peder Paus og Tove Kvammen Midelfart i etasjene under. Foto: Finn.no

Villa: 120 mill.

Leiligheten de nå har kjøpt ligger i Fritzners gate 10 i rikmannsstrøket Gimle i Oslo. Den 250 kvadratmeter store toppleiligheten i bygget som går over tre etasjer er solgt av 32-åringen Peder Rye Lier.

I Thomas Heftyes gate skrotet Facebook-paret marmorfliser, Kvänum-kjøkken og eksklusive gulv og listverk i en oppussing som er anslått å ha kostet nær 50 millioner kroner slik at samlet kjøpesum nærmer seg 120 millioner.

KJØPT OG PUSSET KRAFTIG OPP: Thomas Heftyes gate 12 på Gimletoppen, eies av Matt Cohler og Pia Øien Cohler. Foto: Foto: Eivind Yggeseth

Noe slikt er neppe aktuelt på Gimle, men paret er nå oppe i boliginvesteringer i Oslo for 180 millioner kroner.

Lier kjøpte selv leiligheten i 2015 for 30 millioner før han pusset den voldsomt opp, hvorpå den er omtalt som «Norges fineste leilighet». Personer som kjenner leiligheten anslår oppussingskostnadene til i størrelsesorden 10-15 millioner. I så fall endte Liers boligflipping med et fornuftig resultat.

LinkedIn og Facebook

Opprinnelig la han ut leiligheten for 75 millioner kroner, men luksusmegler Odd Kalsnes klarte ikke å presse Facebook-paret så høyt.

– Jeg har ingen kommentar til dette, sier Kalsnes til Finansavisen.

Mangel på heis kan være én av årsakene, men Cohler-paret må ha slått seg til ro med at det foreligger rammetillatelse for oppføring av heis. Etter det Finansavisen kjenner til er også installasjonen på vei innen kort tid.

Matt Cohler startet som konsulent i McKinsey, og ble med blant oppstarterne rundt Reid Hoffman i LinkedIn, og Hoffmans høyre hånd. Deretter var han én av de fem første som var ansatt i Facebook der han var«vice president of product management». Cohler gikk ut i 2008. Deretter har han vært knyttet til Benchmark der han deltok i investeringer i Dropbox, Asana, Quora og Tinder. Han er rangert på Forbes liste over de beste teknologiinvestorene.

matt cohler
pia øien cohler
breaking
Nyheter
Bolig