Heimstaden innfører leiekontrakter som ikke går ut på dato

Norges største største eier og utleier ønsker tidsubestemte leiekontrakter.

VIL HA LANGE KONTRAKTER: – Vi ser utelukkende positive effekter av at kundene våre kan bo så lenge de selv ønsker, sier kommunikasjonsdirektør Christian Vammervold Dreyer i Heimstaden. Foto: Håkon Sæbø
Bolig

Fra 1. februar innfører Heimstaden tidsubestemte leiekontrakter - leiekontrakter som ikke går ut på dato.

– Dette er først og fremst bra for kundene våre, dessuten håper vi det også bidrar til en positiv forandring av utleiemarkedet i Norge og inspirerer andre utleiere til å følge etter, sier kommunikasjonsdirektør Christian Vammervold Dreyer i Heimstaden i en kommentar.

Det normale i dagens leiemarked er treårige kontrakter. 

I likhet med Forbrukerrådet og Leieboerforeningen, mener Heimstaden at Husleieloven bør revideres slik at langsiktige leiekontrakter blir standard. Nylig lanserte regjeringen en boligsosial handlingsplan, der behovet for langsiktige leiekontrakter omtales. Men så langt er ikke dette fulgt opp med konkrete lovendringer.

– Husleieloven må i større grad sikre leietagerne trygge og langsiktige boforhold. Derfor mener vi regjeringen bør innføre tidsubestemte leiekontrakter som standard. Mens politikerne fortsatt sier de vil vurdere tiltak, går vi foran og gjør noe med det, sier Dreyer.

Heimstaden er største eier og utleier i Norge med over 4.500 leiligheter i Oslo og over 100.000 boliger i Skandinavia, Tyskland, Nederland og Tsjekkia.