Nordvik deler kjempeleilighet i to

Først slet Arne Vaagen voldsomt med å selge kjempeleiligheten til Arne Vraalsen. Så har Vraalsen slitt med å selge. Nå deler han den i to.

ÅPNER FOR MANGE KJØPERE: Eiendomsmegler Nils Nordvik håper å kunne lokke til seg kjøpere som vil betale både 15 og 40 millioner, og kanskje også 58 millioner. Foto: Eivind Yggeseth
Bolig

Niels Juels gate 14 har vært en gjenganger på Finn.no. Tross for et godt boligmarked har ikke kjøpernes betalingsvillighet matchet selgernes prisforventninger. Nå har den utflyttede Polimoon-gründeren Arne Vraalsen tatt hintet fra markedet, og valgt å dele kjempeleiligheten i to mindre enheter.

– Det var i tøffeste laget å få 58 millioner for leiligheten. Det er lettere å finne kjøper til en leillighet til oppunder 40 millioner og én til 15 millioner, sier Nils Nordvik.

Det var tidligere hedgefondforvalter, nå kryptoforvalter, Arne Vaagen som kom på idéen å slå sammen to leiligheter til én leilighet.

ÉN STOR BLE TO MINDRE: Arne Vraalsens kjempeleilighet i Niels Juels gate 14 var uselgelig til 58 millioner kroner, og forsøkes nå solgt som to enheter for 40 og 15 millioner. Foto: 1881.no

Måtte ned 20,5 millioner

Det fremstår ikke som noe genistrek.

Vaagen kjøpte først seksjon 2 av Niels Juels gate i 2007 fra Celina Midelfart for 20 millioner. Tre år senere kjøpte han seksjon 5 for 5,4 millioner. 

Dermed fikk han en kongeleilighet på 410 kvadratmeter med syv soverom, fire bad, praktikantdel og eksklusiv bruksrett til uteområde på 560 kvadratmeter.

Full av optimisme la han ut leiligheten for salg høsten 2018 for 68 millioner kroner gjennom Fredrik Dyve. Det var sjanseløst, hvorpå han raskt kuttet prisen til 55 millioner. Også det uten å lykkes. Først da han igjen kuttet prisen til 49,5 millioner våren 2019 lyktes han med å få Arne Vraalsen på kroken. Men Vraalsen ville uansett ikke betale mer enn 47,5 millioner, hvilket ble salgsprisen - 20,5 millioner under opprinnelig utropspris.

Hevet prisen 10,5 mill.

Vraalsen, som er bosatt i Sveits, ombestemte seg imidlertid, og la ut kjempeleiligheten for salg igjen i fjor vår gjennom Christian Aamodt i Sem & Johnsen. Prislappen var da igjen skrudd opp til 58 millioner kroner - 10,5 millioner høyere enn kjøpsprisen.

Det lyktes ikke. Derfor gikk oppdraget i fjor høst til Nils Nordvik, som også la ut eiendommen for 58 millioner kroner uten å få napp noe sted.

Nå har han valgt å splitte leiligheten i to, slik den opprinnelig var. 

Nordvik markedsfører nå hovedleiligheten på 260 kvadratmeter, som engang var eiet av Celina Midelfart, for 40 millioner kroner, mens tilleggsleiligheten på 125 kvadratmeter er lagt ut for 15 millioner.

Selv om leilighetene markedsføres som to separate er det ikke gjort noe for å skille de to ennå, men kun en dør mellom de to.