Nordea: Oppgangen i boligmarkedet vil fortsette

– Det virker som nordmenn har planer om å fortsette kjøpefesten utover vinteren og våren, sier Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge.

FORTSETTER I 2021: – Farten i boligmarkedet vil trolig avta etter hvert og boligprisene kan begynne å flate ut mot slutten av året, sier Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge. Foto: Andreas Klemsdal
Bolig

Økonomene i Nordea tror oppgangen i boligmarkedet vil fortsette i 2021, da de mener renteeffekten ennå ikke er tatt ut. 

– Farten i boligmarkedet vil trolig avta etter hvert og boligprisene kan begynne å flate ut mot slutten av året, sier Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge.

– Det er fortsatt høy aktivitet og god fart i boligmarkedet, sier Marjamaa.

Boligprisene gjorde et byks i januar, og statistikken fra Eiendom Norge viser høyere prisvekst enn normalt for måneden.

Fortsetter kjøpefesten

Marjamaa i Nordea har fortsatt et stort trykk på finansieringsbevis, og merker at nordmenn har mer penger mellom hendene.

– Det virker som nordmenn har planer om å fortsette kjøpefesten utover vinteren og våren. Vi opplever at de fleste boligene som passer en bred kjøpegruppe blir revet unna raskt i dagens marked, sier hun.

– Lave renter og mindre handlingsrom til aktiviteter og reiser gjør at vi får mer penger mellom hendene, og det er tydelig at mange prioriterer å bruke dette på bolig.