Ellevill kamp om Tjuvholmen-leilighet – betalte 189.000 kroner pr. kvadratmeter

En toromsleilighet på Tjuvholmen ble lagt ut for 7,5 millioner kroner. Etter en intens budrunde endte salgssummen på 10 millioner kroner.

STIV PRIS: Kjøperen måtte punge ut 188.679 kroner pr. kvadratmeter for å sikre seg 53 kvadratmeter luksus på Tjuvholmen. Foto: PrivatMegleren Allé
Bolig

I starten av 2019 ble Sjøgangen 2 på Tjuvholmen kjøpt for 6,5 millioner kroner. Kjøperen fikk boltre seg i en treromsleilighet på 53 kvadratmeter, som senere er blitt omgjort til en toroms.

Etter kun tre år ble leiligheten fredag solgt videre for 10 millioner kroner etter en intens budrunde. Det betyr at selgeren har fått en gevinst på 3,5 millioner kroner, noe som tilsvarer 54 prosent verdistigning.

Kvadratmeterprisen endte på 188.679 kroner, hvilket må anses som svært høyt selv i et kokende boligmarked.

Droppet forhåndsvisninger

– Er det prisrekord?

– Jeg antar det. En av grunnene til at vi fikk denne auksjonsstemningen skyldes at det var ingen forhåndsvisninger for å unngå kupping, sier eiendomsmegler Lillian Ch. Nerlinger i PrivatMegleren Allé, og fortsetter:

– Jeg mener vi meglere må sette oss i førersetet når vi merker det er mye trykk på en eiendom og unngå forhåndsvisning. Bakgrunnen for dette er å unngå å sette selgerne våre i en vanskelig situasjon med tanke på mulige forhåndsbud. I tillegg opplever jeg at interessentene synes det er ryddig. Selger ville aldri oppnådd denne prisen ved et forhåndsbud.

Stor terrasse

Leiligheten ligger i 11. etasje med 21 kvadratmeter solrik takterrasse og utsikt utover Oslofjorden. Bygget fra 2010 ligger på Tjuvholmens vestside mot den nye kanalen.

Hvis man er glad i å omgås med naboer, finnes det også en felles takterrasse på cirka 120 kvadratmeter med gode sol- og utsiktsforhold. 

Det er også mulig å overta selgers møbler hvis man er av det late slaget og ikke orker å bære møbler. Prislappen på alle møblene fremkommer riktignok ikke av Finn-annonsen.