Oppussingsobjekt på Frogner gikk flere millioner over antydning

I denne leiligheten må man nok pusse opp for 1,5 til 3,5 millioner, sier megler. 

ALT MÅ PUSSES OPP: Med mindre man trives med gammelt og slitt, så må hele leiligheten i Nobels gate 35 pusses opp, anslagsvis for flere millioner kroner. Foto: Oh Shots Foto
Bolig

– Vi hadde 180 på liste og holdt visning i ni timer, dette er jo en fantastisk beliggenhet, sier megler Kristian Karlsrud i Nordvik. 

– KUNNE PRISET HØYERE: Eiendomsmegler Kristian Karslrud i Nordvik. Foto: Nordvik

11 millioner kroner var prisantydningen på Nobels gate 35 på Frogner i Oslo. Leiligheten på 126 kvadratmeter må i de flestes øyne totalrenoveres. Leiligheten gikk for 13,63 millioner tidligere denne uken. 

 – Alt må pusses opp, men folk er interessert i å betale for en god beliggenhet. Jeg antar man må legge 1,5 til 3,5 millioner i oppussing. Hadde den vært markedsriktig renovert hadde det nok ikke vært usannsynlig å kunne få 15–16 millioner, sier Karlsrud. 

GAMMELT BAD: Det er ikke kjent når badet er ifra, men gammelt er det. Foto: Oh Shots Foto

100.000 pr. kvm.

Snittprisen på Frogner i Oslo er på i underkant av 100.000 kroner kvadratmeteren. Leiligheten i Nobels gate hadde en meterpris på over 108.000, men hvor lite er gjort siden forrige århundre. 

– Å betale over 100.000 meteren for oppussingsobjekter på Frogner er ikke uvanlig lenger. For de gode objektene vil man oppnå langt over 100.000 pr. kvadratmeter etter at de er pusset opp, dersom man skulle solgt de videre, sier Karlsrud. 

Leiligheten han solgte denne uken i Nobels gate er i 4. etasje, og er en endeleilighet med vestvendt balkong. Prisantydningen ville gitt en kvadratmeterpris på 87.300. 

– Priset du riktig i utgangspunktet?

– I retrospekt, basert på interessen, så kunne vi nok priset høyere, men det er vanskelig å prise slike oppussingsobjekter. Her er vi også i 4. etasje, uten heis.

UMODERNE: Eiendomsmegler Kristian Karlsrud i Nordvik mener man må anta oppsussing for 1,5 til 3,5 millioner kroner. Mye er fra byggeår i 1932. Foto: Oh Shots Foto

– 100.000 kroner pr. meter er ikke noe holdbart referansepunkt lenger for hva som er «bra». Det har flyttet seg for lenge siden. Det tar nok ikke mange år før vi vil begynne å omtale 200.000 kroner pr. meter, slik vi gjorde med 100.000 kroner pr. meter for noen år siden, sier Karlsrud.

– Det vil vi først se på aktuelle adresser sentralt i Oslo og sjønære leiligheter i Bjørvika og på Tjuvholmen. Noen eksempler har vi allerede, fortsetter han. 

Flere utbyggere

Denne uken solgte også Eiendomsspar en toromsleilighet på 87 kvadratmeter i Parkveien 64 til 6,8 millioner kroner. Her var prisantydningen 6,49 og man må regne med å totalrenovere. Megler var Wenche Mauseth i EiendomsMegler 1 som sier veldig mange utbyggere er interessert i denne typen leiligheter. 

– UTBYGGERE ER PÅ HUGGET: Wenche Mauseth i EiendomsMegler 1. Foto: EiendomsMegler 1

– Leiligheten i Parkveien er et oppussingsobjekt så det holder. Det var ikke nok lys i leiligheten så vi måtte ha alle visninger på dagtid. Det var flest utbyggere som var interessert, de vil pusse opp og selge igjen fortest mulig, med kjapp fortjeneste, sier Mauseth. 

– Er det flere utbyggere i markedet nå? 

– Det er vanskelig å si, men ordet oppussingsobjekt treffer og det er tiden for å selge denne type leiligheter. Utbyggere er veldig på hugget og det er mange av dem. Det er flere spørsmål om «in blanco»-skjøte, slik at de slipper å betale dokumentavgift, sier Mauseth.