<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Steg fra 5 til 7,7 millioner på ett år

Leiligheten på Høyenhall i Oslo ble kjøpt for 5 millioner inkludert fellesgjeld i april i fjor. Etter en oppfriskning er den nå solgt for 7,7 millioner.

    Publisert 4. apr. 2021 kl. 14.10
    Oppdatert 7. apr. 2021 klokken 20.48
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 600 ord
    BRUTTOGEVINST PÅ 54 PROSENT: Selv etter meglerhonorar og oppussingskostnader blir gevinsten solid for selgeren av leiligheten (merket med rød pil) her i Svartdalsveien 59, øst i Oslo. Foto: Nordvik

    «God påske» ble ikke bare en tom frase for selgeren av fireromsleiligheten i Svartdalsveien 59 i Oslo. Skjærtorsdag ble leiligheten solgt for 7,7 millioner kroner – hele 2,7 millioner mer enn den ble kjøpt for bare et år i forveien.

    – Det er en magisk økning, sier Renee Benedicte Løkke, partner og eiendomsmegler i Nordvik Østensjø.

    – MAGISK ØKNING: Renee Benedicte Løkke, eiendomsmegler i Nordvik. Foto: CF-Wesenberg

    Leiligheten er renovert siden sist den ble omsatt, men fortjenesten er likevel eventyrlig. Det er nemlig ikke snakk om fiskebensparkett, Bulthaup-kjøkken og Dornbracht-armaturer, men snarere laminat, IKEA-kjøkken og Tapwell-utstyr. På badet er det lagt nye fliser oppå de opprinnelige fra byggeåret 2008.

    Selgeren betalte 3 millioner kroner for leiligheten, men løste deretter inn fellesgjeldsandelen på 2 millioner. Den reelle prisen var derfor 5 millioner. Vedkommende ønsker ikke at Finansavisen publiserer bilder fra innsiden.

    Kan flytte rett inn

    Løkke satte prisantydningen til 7 millioner kroner, men interessen ble enorm.

    – Det er en kjempemanko på de litt større boligene med heis og garasje. Dessuten ser majoriteten av kjøperne etter leiligheter der de ikke trenger å gjøre de helt store grepene. De vil slippe å pusse opp bad og kjøkken, sier Løkke.

    Fiks overflatene og bruk styling. Ikke putt inn de store investeringene, men mal opp i lune og freshe fargetoner og møblér
    Renee Benedicte Løkke, Nordvik

    Denne leiligheten rommer 83 kvadratmeter, og har i tillegg en overbygget balkong på 8 kvadratmeter. Den ligger i andre etasje med utsyn over et grøntområde. Gangavstand til sentrum er det derimot ikke, og nærmeste T-banestasjon er Manglerud. Altså er det ikke snakk om Oslo vest.

    – Det har jo vært en veldig sterk prisøkning i Oslo det seneste året, og denne typen boliger finnes det ikke så mange av. De som har en x-faktor ved seg, kan nå astronomiske summer.

    Unngå «dritten i midten»

    Ifølge Eiendom Norge steg prisene på brukte boliger i Oslo med 15,2 prosent mellom februar i fjor og februar i år.

    – Flere områder i Norge har nå en årsvekst i boligprisene på over 10 prosent. Vi har ikke sett en så sterk utvikling i boligmarkedet i Norge siden 2016, sa bransjeforeningens adm. direktør Henning Lauridsen da tallene ble lagt frem 3. mars.

    Men det er altså lettest å selge en fiks ferdig leilighet der kjøperen kan flytte rett inn – eller et herjet vrak der alt må rives. De i mellom er ikke like lettsolgte.

    – Vi ser størst prisøkning for de helt innflyttingsklare leilighetene og totaloppussingsobjektene, sier Løkke.

    – Hva gjør du hvis du skal selge noe som er midt på treet?

    – Det er et enkelt og greit svar på det: Fiks overflatene og bruk styling. Ikke putt inn de store investeringene, men mal opp i lune og freshe fargetoner og møblér. Du bør gjerne differensiere deg litt ut i markedsføringen også, det skaper blest.

    Rentebrems

    18. mars besluttet Norges Bank å videreføre styringsrenten på 0 prosent, men advarte om at renten kan bli oppjustert tidligere enn først signalisert. Sannsynligvis vil det skje i andre halvår.

    – Har varselet om tidligere renteøkning påvirket markedet?

    – Vi har merket en dreining de siste to ukene på at markedet har flatet litt ut. Det har kommet flere boliger ut for salg, noe som har ført til at visningstrykket ikke har vært helt der var tidligere i mars. Det mediene skriver om renteøkninger påvirker også fremmøtet på visningene, sier Løkke.

    Samtidig er det normalt at flere ønsker å selge på våren, når ikke alt er skittent og grått.

    – I første kvartal var folk litt mer desperate, for det har vært veldig få boliger til salgs: Den trenden har snudd litt nå.