<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Eiendom: Spår boligprisene opp 1 prosent

Daglig leder Terje Buraas i DNB Eiendom øyner oppgang for boligprisene i mars.

    Publisert 7. apr. 2021 kl. 09.30
    Oppdatert 7. apr. 2021 klokken 10.25
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 325 ord
    TRAVEL MÅNED: – Mars ble nok en travel måned i boligmarkedet, med mange på visning og høyt salgsvolum. I vår portefølje kan det tyde på at boligprisene har gått opp med rundt en prosent på landsbasis, kommenterer daglig leder Terje Buraas i DNB Eiendom. Foto: Stig B. Fiksdal

    – Mars ble nok en travel måned i boligmarkedet, med mange på visning og høyt salgsvolum. I vår portefølje kan det tyde på at boligprisene har gått opp med rundt en prosent på landsbasis, kommenterer daglig leder Terje Buraas i DNB Eiendom.

    I pressområder i Oslo kan det tyde på at det har flatet noe mer ut i slutten av måneden, og at vi nå vil se en vekst på linje med landet for øvrig, mener Buraas.

    OBOS-prisene ned

    Etter 11 måneders sammenhengende oppgang falt OBOS-prisene i mars, ned 1,3 prosent for brukte OBOS-boliger. Torsdag legger Eiendom Norge frem fersk bolifprisstatistikk, og flere økonomer tror nå på en nedkjøling av boligmarkedet.

    – En stor kamp

    I løpet av den siste tiden har det kommet flere boliger til salgs, etter en lang periode med underskudd av salgsobjekt. I tillegg har Norges Bank varslet hyppige renteøkninger fremover, noe som tilsammen kan bidra til å legge en demper på den sterke boligprisveksten.

    – Det er stor kamp om boligene som ligger ute i markedet, og vi opplever at det er forventninger om at boligen vil gå for en høy pris fra både kjøpere og selgere. Det er i prinsippet ikke liggetid på relevante boliger i storbyene, og prises boligene riktig blir de solgt umiddelbart, sier Buraas.

    Han peker på at små leiligheter fortsatt har vært veldig etterspurt i markedet, men at noen selgere har  urealistiske forventninger til sine egne objekter. 

    – Det samme gjelder leiligheter som legges ut som normalt vil være vanskeligere å selge, men der man har vært fristet av markedsoppturen til å prøve et salg, sier Buraas.

    Han er fortsatt bekymret for mangelen av nybyggprosjekter. 

    – Solid vekst

    DNB Markets tror veksten i bruktboligprisene har holdt seg solid også i mars, men ikke like sterk som i februar. 

    – Vi anslår 0,6 prosent oppgang fra februar (korrigert for sesongvariasjoner), men ser at det er en risiko for at utfallet blir enda sterkere, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets.