OBOS har startet bygging av over 1100 boliger

– Bare i mars igangsatte vi 559 boliger i Norge, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

TRAPPER OPP: – Bare i mars igangsatte vi 559 boliger i Norge. Det er viktig for oss å intensivere byggingen av leiligheter til medlemmene, og da spesielt i Oslo og andre områder med stort prispress, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. Foto: Iván Kverme
Bolig

OBOS-konsernet igangsatte i første kvartal i år bygging av 880 nye boliger i Norge og 247 i Sverige, ifølge en melding fra OBOS.

– Bare i mars igangsatte vi 559 boliger i Norge. Det er viktig for oss å intensivere byggingen av leiligheter til medlemmene, og da spesielt i Oslo og andre områder med stort prispress, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Han mener det på sikt kan bidra til å stagge de galopperende boligprisene som gjør at mange, spesielt unge, i dag ikke har mulighet til å kjøpe bolig.

OBOS sin andel av de totalt 1127 igangsatte boligene i første kvartal er 947 boliger.

Rekordsalg 

Salget av nye boliger fikk en bråbrems da coronapandemien rammet for et år siden, men tok seg raskt opp igjen.

OBOS-konsernet solgte i fjor 3633 nye boliger i Norge og Sverige, en oppgang på sju prosent fra 2019 – og det sterkest nyboligsalget siden 2016. Utviklingen har fortsatt inn i 2021.

Det ble i første kvartal solgt 749 boliger i Norge, 518 i Sverige og 2 i Danmark – til sammen 1269 boliger. Av dette utgjorde OBOS sin andel 1132 boliger. Det er en økning på 54 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og OBOS sitt sterkeste boligsalgskvartal noensinne.

Ved utgangen av mars hadde OBOS-konsernet 6007 boliger i produksjon i Norge og Sverige, OBOS sin andel av dette utgjør 5128 boliger. 3000 av boligene er under bygging i Oslo-regionen.

Nye prosjekter 

– Både i Norge og Sverige opplever vi sterk etterspørsel etter småhus, en trend som er forsterket ytterligere av pandemien og muligheten for å jobbe hjemmefra, sier Siraj.

Samtidig er etterspørselen etter leiligheter i storbyene ifølge OBOS-sjefen fortsatt sterk, spesielt mindre to- og treroms leiligheter. 

– Dette drives både av lave renter, økt kjøpekraft hos mange og et ønske om mer plass, sier han.

Målet fremover er å øke boligbyggingen og salget ytterligere i alle markedssgmenter. 

– Vår langsiktige strategi for tomteinvesteringer og planlegging gjør at vi er klare til å sette i gang flere steder. Fokuset er å dekke medlemmenes boligbehov i og rundt de største byene i Norge og Sverige, sier Siraj.