Kanonsalg av Sissel

Sissel Kyrkjebø og Ernst Ravnaas har solgt luksusleiligheten på Gimle i Oslo til nesten firedobbel pris. Martin Thorendahl betalte høyt over prisantydning.

EVENTYRLIG: Ernst Ravnaas og Sissel Kyrkjebø har gjort et nytt kanonsalg. Denne gangen har de nesten 4-doblet pengene fra 2010. Foto: Fredrik Hagen
Bolig

Hvis man utelater Sissel Kyrkjebøs innkjøp av sin første mikrofon kan sangstjernen knapt ha gjort en bedre investering enn den hun og mannen, Ernst Ravnaas, gjorde i Fritzners gate 20 på Gimle i desember 2010.

Paret betalte 8,75 millioner for en femromsleilighet på 214 kvadratmeter med bruksareal på 192 kvadrat. Litt hjelp fikk de gjennom interiørarkitekt, men gevinsten lå uansett an til å bli skyhøy da de la eiendommen ut for salg for to uker siden.

Thorendahl bekrefter kjøp

Prisantydningen var 29,5 millioner. Men leiligheten gikk godt over det. Kjøper er malermester Martin Thorendahl, som har bladd opp hele 32,5 millioner for leiligheten.

– Jeg har kjøpt den fordi jeg har flyttet fra Sandefjord til Oslo, og da kjøpte jeg den både på størrelse og beliggenhet, sier Martin Thorendahl.

BETALER DYRT: Tidligere malermester Martin Thorendahl betaler godt for å bo riktig sted og med riktig standard. Foto: Are Haram

Det ser i utgangspunktet ut som at Kyrkjebø og Ravnaas har nær firedoblet pengene sine siden kjøpet. Men til fratrekk kommer en ikke ubetydelig sum i oppussing, da den ble markedsført som nyoppusset med eksklusiv standard.

Leiligheten ligger i tredje etasje og har flere stuer til ulikt bruk og to eksklusive bad, men bare to soverom.

Kyrkjebø har samtidig hatt en leilighet i Kristiansand for salg for nær seks millioner kroner.

Store gevinster

Tidligere har Kyrkjebø og Ravnaas solgt en villa på Nesøya. Etter å ha betalt 7,5 millioner for den i 1998, solgte de den i 2019 etter en prisantydning på 18,5 millioner.

Ravnaas og Kyrkjebø ble et par i 2009 etter at Kyrkjebø skilte seg fra Eddie Skoller i 2004.

Ravnaas er kjent som en dreven skatteadvokat i Sands. Det er derfor ingen grunn til at ikke kjempegevinsten på Gimle er skattefri selv om Kyrkjebø i 2011 kjøpte prakteiendommen Minde ved Randsfjorden i Søndre Land.