<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bunnmåling for sekundærboliger i Norge

Det har aldri vært registrert en lavere andel sekundærboliger i Norge, til tross for et år med nullrente og kraftig prisvekst i boligmarkedet.

Publisert 14. juni 2021 kl. 21.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
SÆRLIG OSLO: Andelen sekundærboliger i Norge har gått ned, særlig i Oslo. Foto: NTB

I første kvartal var det registrert 395.392 sekundærboliger i Norge, den laveste andelen siden målingene startet i 2013. Det utgjør 15 prosent av den samlede boligmassen og er den laveste andelen hittil registrert, ifølge en rapport fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Ambita som E24 har fått tilgang til.

Samfunnsøkonomisk analyse har utarbeidet rapporten.

Andelen sekundærboliger i markedet toppet seg i 2019 og har siden bare gått nedover. Direktør Carl Geving i NEF er overrasket.

– Etter et år med så sterk boligprisvekst hadde vi trodd tallene ville vise at flere investorer nå har kastet seg på for å ta del i oppgangen. Det har ikke skjedd, sier han.

Nedgangen er sterkest i Oslo, hvor sekundærboliger utgjør 16,7 prosent av den samlede boligmassen, men tydelig også i de fleste byer og i landet som helhet, ifølge rapporten.