Sinnssyk overpris for Oslo-bolig

Torbjørn Ek la ut en nedslitt enebolig ved Frognerparken for 22,9 millioner. Du gjetter aldri hvor høyt den endte.

Publisert 18. juni 2021 kl. 17.40
Oppdatert 22. juni 2021 klokken 07.05
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 457 ord
STJERNETREFF: Torbjørn Ek traff fantastisk med eneboligsalget på Madserud etter å ha gjort kjempebom på prisantydningen. Foto: Margrethe Hegnar

Har den erfarne eiendomsmegleren Torbjørn Ek gjort en elendig jobb i prisingen av Oslo-eiendommen Jonsrudveien 9B? Eller har han gjort en fantastisk jobb i budrunden?

Jonsrudveien 9B på Madserud rett ved Frognerparken ble lagt ut med en prisantydning på 22,9 millioner kroner. I annonsen het det «Oppgraderingsbehov», hvilket betyr falleferdig, men også «Usjenert og solrik tomt på 1,27 mål» hvilket betyr store muligheter for en eiendomsutvikler.

Advarte mot dårlig standard

Boligen er oppført i 1959 og er på 134 kvadratmeter primærrom med bruttoareal på 194. I annonsen heter det «Enkel 50-tallsbolig som bærer preg av manglende vedlikehold og det må derfor påregnes full rehabilitering».

Eiendommen ble solgt etter det som må ha vært en ellevill budrunde. Prisen endte til slutt på 39 millioner kroner - hele 16 millioner eller 70 prosent over prisantydningen. Det gir den høyeste prisen i Norden noensinne.

NY NORDISK PRISREKORD: Totalt nedslitte Jonsrudveien 9B ble lagt for moderate 22,9 millioner. Endelig pris endte himmelhøyt over. Foto: Studio Oslo

I annonsen var Torbjørn Ek mest opptatt av standarden, det manglende vedlikeholdet og at eiendommen var arvet, og ikke bebodd av selgere. Det ble følgelig advart gjennom en oppfordring om at interessenter måtte sette seg godt inn i salgsoppgaven, og ta med fagfolk på visning.

Mustad vil stoppe utvikling

Det som trolig har bidratt mer til salgsprisen enn standarden på kjøkkenet er tomten på 1,27 mål med krembeliggenhet på Madserud noen steinkast fra Monolitten. Den er super-attraktiv for eiendomsutviklere, men kan også være en frykt for rike naboer.

NEDSLITT: Bildene av stue med flygel gir inntrykk av god standard, men øvrige rom fremstår ikke i tidsmessig stand. Tomten ved Frognerparken har derimot høy standard. Foto: Privat

For rett bak Jonsrudveien 9B ligger Arnstein Arnebergs vei 10, eiet av den svært velstående Mustad-familien. Det er ingen hemmelighet at de ikke har ønsket utbygging i området. I tillegg til å eie nummer 10, eier de også nummer 8, nummer 6, nummer 4 og tomten med adresse Arnstein Arnebergs vei 2.

Finansavisen er ikke kjent med hvorvidt Mustad-familien har vært med å by opp prisen på Jonsrudveien 9B, men det fremstår ikke usannsynlig ettersom de skal ha båndlagt andre eiendommer i området for utvikling.

Ny nordisk rekord

Prislappen på 39 millioner for de 134 gir en kvadratmeterpris på 291.000 kroner. Det er høyere enn Odd Kalsnes' gamle nordiske rekord på 287.000 fra mars 2016 da han solgte en 157 kvadratmeter stor penthouse-leilighet på eksklusive Gimletoppen.

UTBYGGING ELLER IKKE? Jonsrudveien 9B ligger rett foran Mustad-familiens store eiendom på Madserud. Foto: 1881.no

Eiendomsmegler Torbjørn Ek satt opptatt da Finansavisen så vidt nådde kontakt med ham før deadline fredag, men sendte følgende tekstmelding:
«Det var stor respons både på Finn-annonsen og annonsen i Finansavisen. Det var flere budgivere både profesjonelle og private. Utover det har jeg ikke noen kommentar. Torbjørn Ek».
Co-megler Ståle Ask Helland kunne ikke uttale seg om salget.