<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arnhoff-familien tjente 16.414 kroner på boliger i fjor

Arnhoff-familiens Norwegian Ground fikk såvidt pluss i bøkene i fjor etter et dundrende underskudd i 2019. Nå skal porteføljen slankes.

Publisert 20. juni 2021
Oppdatert 21. juni 2021
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 3 ord
Article lead
+ mer
lead
HØY SIGARFØRING: Instagram-kjendis Andreas Arnhoff er den mest profilerte eieren i familieselskapet Norwegian Ground. Resultatet står mer i stil med rullings. Foto: Iván Kverme
HØY SIGARFØRING: Instagram-kjendis Andreas Arnhoff er den mest profilerte eieren i familieselskapet Norwegian Ground. Resultatet står mer i stil med rullings. Foto: Iván Kverme

Med drøyt 90.000 følgere på Instagram har Andreas Arnhoff etablert seg som influencer for alle som aspirerer om Ferrari, Porsche, Rolex og generelt swanky livsstil. Men om pengene lett finner veien ut, er det trangere i inngangsdøren.

På Instagram er Arnhoff oppført som grunnlegger av Bas Properties, men det er et selskap som ifølge Brønnøysundregistrene er heleid av en annen boligutvikler, familieselskapet Norwegian Ground.

Der har Andreas Arnhoff en eierandel på 4 prosent. Det er faren Rune Arnhoff som sitter på mesteparten av aksjene gjennom sitt heleide RA Service – 90 prosent – etter å ha måttet skyte inn betydelige beløp de senere årene.

Norwegian Ground

(Mill. kr) 2020 2019
Driftsinntekter 50,2 6,7
Driftsresultat 0,5 −6,0
Resultat før skatt 0,0 −7,8
Årsresultat 0,0 −7,8
  • Boligutvikler som opererer i Oslo og østlandsområdet.
  • Eies (gjennom investeringsselskaper) av Rune Arnhoff (90 %), Andreas Arnhoff (4 %), Ole Saxegaard Andreassen (4 %) og Christian Arnhoff (1,7 %).
  • Med stor suksess bygget Rune Arnhoff opp Relekta-Gruppen, som leverer industri- og vedlikeholdsprodukter. Dette selskapet ble i 2015 solgt til svenske Indutrade.
  • Sønnen Andreas er eiendomssjef i Norwegian Ground, men er mest kjent for sin tilstedeværelse på Instagram, der han har over 90.000 følgere. Profilen «arnhoff» omhandler for det meste sportsbiler og luksusliv.

Røde tall

Fjorårstallene for Bas Properties er ennå ikke offentliggjort, men Norwegian Ground fikk et overskudd på 16.414 kroner før skatt. Året før endte med et underskudd på 7,6 millioner.

De seneste fem årene, mens boligprisene har skutt til værs, har Norwegian Ground til sammen tapt 11,8 millioner kroner i boligmarkedet.

Bare 2018 endte på riktig side, med et overskudd på 7,2 millioner.

– Det vi snakker om er i praksis et nullresultat, sier Rune Arnhoff, som er styreleder i Norwegian Ground, om fjoråret.

Det er han som tar hånd om uttalelser til pressen.

– Hva er målet for inneværende år?

– Målet er selvsagt å gå i pluss, og et større overskudd enn vi har nå. Det skal jo heller ikke så mye til.

Færre prosjekter

«I'm developing and selling homes in Oslo and the suburbs like it was back in the 'golden years' 2016 etc.. covid market? Who dis?! I guess good products always have a buyer», skrev sønnen på Instagram-kontoen «arnhoff» idet coronaen slo inn over landet i mars i fjor, og fikk 4.763 likes.

I regnskapet står det da også oppført en salgsinntekt på 49,8 millioner kroner. Som hjelper lite når kostnadene er nesten identiske.

– Det vi holder på med i år og også gjorde i fjor, er å slanke porteføljen, sier Arnhoff senior.

– Er det en erkjennelse av at dere har hatt mange dårlige prosjekter?

– Det er en erkjennelse av at vi ønsker færre prosjekter å fokusere på, og at de skal være gode prosjekter.

Fallhøyde – med fall

Norwegian Ground er først og fremst kjent for noen flippeprosjekter med temmelig stor fallhøyde, som for eksempel kjøpet av en leilighet i Thomas Heftyes gate 34 i Frogner-strøket Gimle i Oslo.

Jeg er hovedaksjonær og har hverken Instagram eller Facebook
Rune Arnhoff, styreleder

De 283 kvadratmeterne i første etasje ble innkjøpt for 19 millioner kroner i 2015. Deretter ble alt klassisk inventar revet ut før Norwegian Ground startet en omfattende og svært langvarig renovering. 

«Jeg anslår totalprisen til godt over 30 millioner», har eiendomsmegler Torbjørn Ek tidligere uttalt til Finansavisen.

Men da leiligheten ble avertert for 42 millioner kroner i 2018, var det null interesse. Prisantydningen ble kappet med 9,5 millioner før boligen i stedet ble leid ut. 

I september i fjor ble leiligheten endelig solgt for 32 millioner kroner.

Ut av byen

Familieselskapet vil nå konsentrere seg om boligprosjekter i periferien: Lillehammer, Maura og Moss.

– Boligprisene har steget mye de senere årene uten at dere tjener penger. Hvorfor?

– Vi er jo et relativt nystartet selskap, og har satt i gang prosjekter som vil ta noen år. Vi jobber oss inn i bransjen og ser etter de virkelig gode prosjektene, sier Arnhoff.

– Din sønns mange følgere på Instagram får lett et inntrykk av at businessen går strålende, hva tenker du om det?

Arnhoff trekker litt på det før han svarer muntert:

– Jeg er hovedaksjonær og har hverken Instagram eller Facebook.