<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OBOS-prisene i Oslo klatret 3,2 prosent i juli

OBOS-prisene steg 3,2 prosent fra juni til juli etter fallet på 2,3 prosent fra mai til juni.

Publisert 2. aug. 2021
Oppdatert 2. aug. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 237 ord
STEG: Prisene på OBOS-boliger steg i juli. Foto: Illustrasjon: OBOS Kärnhem

Ferske tall fra OBOS viser at prisene på OBOS-boliger i Oslo steg 3,2 prosent i juli. Det skriver OBOS i en pressemelding.

Oppgangen i OBOS-prisene kommer etter at prisene falt 2,3 prosent i juni. De seneste 12 månedene har prisene steget med 12,3 prosent.

Tallene dekker omtrent en fjerdedel av bruktboligmarkedet i hovedstaden.

Små leiligheter

Prisoppgangen i juli var større enn vanlig, men må sees i lys av at det er solgt en høyere andel små leiligheter enn i juni. I juni var det motsatt. Det ble da solgt mange større boliger, noe som førte til prisfall, forklarer OBOS.

– Juni og juli samlet sett viser at det har vært svak prisoppgang i hovedstaden denne sommeren, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.

Det ble omsatt 9 prosent flere boliger i juli i år enn snittet de seneste fem årene. Kvadratmeterprisen var i juli 76.052 kroner i Oslo-området og på landsbasis 65.652 kroner.

På landsbasis steg OBOS-prisene 2,3 prosent i juli, mens de er opp 10,8 prosent de 12 seneste månedene.

Spår prisfall til høsten

Sjeføkonom Monsvold tror vi vil se et svakt prisfall til høsten.

Hun forklarer at fall i arbeidsledigheten og mindre boliger til salgs er med på å trekke prisene opp. Samtidig vil en sannsynlig renteøkning til høsten og bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel enn tidligere i år bidra til å dempe prisene.

Det skal også være i tråd med sesongmønstre. Boligmarkedet virker i det store og hele å være i god balanse, sier Monsvold.