– Må ikke finne på å selge bolig før du kjøper

Klar advarsel fra Grethe W. Meier. 

Publisert 6. okt. 2021 kl. 13.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
05.10.2021

Eiendom Norges september-statistikk viste onsdag et prisfall omtrent som med 0,9 prosent nominelt og 0,2 prosent sesongjustert oppgang. 

Antall solgte boliger og boliger lagt ut for salg var ned fra september i fjor, men så langt i år snakker vi om rekordhøy aktivitet på denne tiden av året.

I sine kommentarer til statistikken tegnet sjeføkonom Frank Jullum, NEF-direktør Carl O. Geving og Nordea-direktør Randi Marjamaa alle bildet av et boligmarked i bedre balanse.

– Du får solgt

Det samme gjorde styrelederen i Eiendom Norge, Grethe W. Meier, da hun onsdag gjestet FinansavisenTV. Meier hadde en klar anbefaling til dem som vurderer å selge før de kjøper.

– Jeg bare sier «nei, det må dere ikke finne på». Vi har dessverre så mange eksempler på folk som selger først, og så skal de gi fra seg boligen sin, begynte hun. 

– Så har de ikke fått kjøpt noe nytt, eller de har kjøpt noe som er halvveis fordi de ikke fikk noe annet. Eller de må gå over til å leie i en periode, og det er svært sjelden er gunstig. Du får solgt, fortsatte Meier, som også er sjef for Privatmegleren.