<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Monstergevinst for Aylar Lie

Aylar Lie har snudd seg rundt og solgt en Tjuvholmen-leilighet for 40 millioner kroner bare fem måneder etter at hun kjøpte den for en brøkdel av prisen.

Publisert 9. nov. 2021
Oppdatert 11. nov. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 456 ord
GJORDE BOLIGKUPP: Aylar Lie trumfet et svakere boligmarkedet, og innkasserte en haug millioner etter billig off market-kjøp før hun snudde seg rundt og solgte rekorddyrt bare fem måneder senere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den 19. oktober fikk Aylar Lie tinglyst kjøp av en leilighet i Lille Stranden 7 på Tjuvholmen. Prisen var 34 millioner kroner. Aylar kuppet leiligheten før visning. Selgere var Sturla og Kirsti Sand, som selv kjøpte leiligheten for 22,8 millioner i 2015.

Etter det Finansavisen kjenner til kjøpte hun leiligheten som en investering med tanke på å selge videre med gevinst.

Fem måneder etter kjøpet, men bare uker etter tinglysningen har Aylar Lie snudd seg rundt og solgt leiligheten for hele 40 millioner kroner. Lie kan innkassere en gevinst på hele 6 millioner kroner fratrukket omkostninger.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette, sier Aylar Lie.

– Kunder sto i kø

Leiligheten har et bruttoareal på 197 kvadratmeter, og et boareal på 190 kvadrat. Prisen på 40 millioner kroner gir en kvadratmeterpris på 210.000. Leiligheten skal være solgt off market. Odd Kalsnes bekrefter at han bistår henne videre med prosessen. Han vil imidlertid ikke si hvem kjøperen er.

– Det kan jeg ikke gå ut med, sier han

Det var flere kunder som skal ha stått i kø, men de rakk aldri å komme til bordet.

– Når det gjelder frontleiligheter på Tjuvholmen blir disse solgt raskt. Det er kanskje det enkleste stedet å selge leiligheter i hele Norge for tiden, Kalsnes.

HEMMELIGHETSFULL: Odd Kalsnes vil ikke røpe hvem som bladde opp 40 millioner for Aylar Lies leilighet. Foto: Iván Kverme

Leiligheten ligger vendt mot strandpromenaden på Aker Brygge og båthavnen rett nedenfor. Men leiligheten ligger også rundt hjørnet slik at den i tillegg til morgensol også har utsikt over havnebassenget.

Pantsatt for 38 mill.

Boligen ligger i plussbygget til Selvaag der det er betjent resepsjon på dagtid med treningsrom, selskapslokaler og kontor. Selve leiligheten har to balkonger og to garasjeplasser med heis rett opp fra garasjen. Leiligheten har storslagen stue med åpen kjøkkenløsning samt en egen soveromsdel med to bad, to soverom, kontor og enormt omkledningsrom i tillegg til to boder. Leiligheten ligger i fjerde etasje.

MED UTSIKT: Aylar Lies leilighet ligger i 4. etasje i Lille Stranden 7 på Tjuvholmen, merket med rød sirkel. Foto: 1881.no

Da leiligheten var ny, i 2008, ble den solgt for 13,28 millioner kroner til Harald Jacobsen.

Da Aylar Lie kjøpte leiligheten tok Mybank et pant på 23 millioner kroner i leiligheten, mens Daimyo Eiendom i tillegg tok pant på 15 millioner. Daimyo er eiet av investoren Espen Aubert, som også er styreleder i Mybank.

Skattbar gevinst

Aylar Lie eide tidligere en leilighet i Skovveien. Denne kjøpte hun i 2012 for 3,55 millioner, men solgte den ni år senere til en prislapp på 7,7 millioner.

Aylar Lie ble først kjent som glamourmodell, men har de senere årene drevet som profesjonell pokerspiller. Hun har imidlertid ikke figurert med store inntekter. Boliggevinsten blir imidlertid å regne som skattbar inntekt for 2021.