Hansen-Tangens leilighet på tvangssalg for 27 millioner

Tore Hansen-Tangens leilighet i Kvadraturen i Kristiansand er lagt ut på tvangssalg for 27 millioner kroner.

Publisert 17. nov. 2021 kl. 11.11
Oppdatert 17. nov. 2021 klokken 11.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
TVANGSSALG: Leiligheten øverst til høyre i Kvadraturen er lagt ut på tvangssalg for 27 millioner. Foto: Google Street view

I fjor sommer slo Kristiansand tingrett seriegründer Tore Hansen-Tangen-selskapet Viking Holding konkurs, etter at selskapet meldte oppbud. Nå er Hansen-Tangen nødt til å selge leiligheten, da det ifølge Fædrelandsvennen dreier seg om et tvangssalg.

Eiendomsmegler Nina Merethe Bentsen i Sørmegleren avd. Lillesand ber om 27 millioner kroner for leiligheten på på toppen av Kirkegata 2D. Prisantydningen er tre millioner kroner lavere enn hva Hansen-Tangen betalte da han kjøpte leiligheten.

Leiligheten på 241 kvadratmeter ble sist omsatt i 2017 for 30,3 millioner kroner. Med dagens prisantydning på 27 millioner, tilsvarer dette en kvadratmeterprisen på 112.100 kroner.

Toppleiligheten, med tre terrasser, har blant annet heis direkte opp til leilighten, tre stuer, kjøkken, tre soverom, to omkledningsrom, tre bad og gjestetoalett. 

Bentsen besvarte ikke Finansavisen henvendelse.

Slo selskapet konkurs

Det var DN som i juli i fjor omtalte konkursen av Hansen-Tangen-selskapets konkurs. Kravet mot boet var på 186 millioner kroner, ifølge kjennelsen. Det var opplyst at samlet aktiva i selskapet hadde en anslått verdi på 160 millioner kroner, ifølge skyldner selv. 

Kristiansand tingrett la selskapets opplysninger til grunn for å godta deres oppbud, og slå selskapet konkurs.

Viking Holding er hovedselskapet til gründer og investor Tore Hansen-Tangen og hans familie.

Solgte Karibia-luksus

Det er ikke første gangen Hansen-Tangen kvitter seg med luksuseiendom. I 2019 solgte han ifølge DN Karibia-luksus for å betale lån.