<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Største prisvekst på nesten seks år

I snitt må man nå ut med over 4 millioner kroner for å kjøpe bolig i Storbritannia.

    Publisert 17. jan. 2022 kl. 13.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 142 ord
    4,1 MILLIONER: Det er gjennomsnittlig prisantydning for bolig i Storbritannia i januar. Her fra Notting Hill i London. Der var snittprisen i fjor på over 2 millioner pund, ifølge Rightmove. Foto: Bloomberg

    Boligprisene i Storbritannia har det seneste året steget i det raskeste tempoet på nesten seks år, melder Bloomberg og viser til tall fra eiendomsselskapet Rightmove.

    Lite til salgs samt lave lånekostnader bidrar til utviklingen.

    Gjennomsnittlig prisantydning for britiske boliger i januar ligger på 341.019 pund. Det tilsvarer i underkant av 4,1 millioner kroner.

    Fra desember utgjør dette en oppgang på 0,3 prosent. Målt mot januar 2021 er prisøkningen på 7,6 prosent – den største veksten siden mai 2016.

    Eiendomsdatasjef Tim Bannister i Rightmove mener prisene trolig også vil fortsette å stige, inntil tilbudssiden blir større.

    Tegn til endringer på tilbudssiden er det imidlertid også. Årets første uke omtales som den travleste noensinne når det gjelder boligeiere som planlegger salg. Antallet takstoppdrag skal ha ligget 44 prosent over tilsvarende tid i fjor – og 48 prosent over nivået i januar 2020.