<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solon-sjefen gir seg – går til Fredriksen og Tollefsen

Bare noen uker etter at det ble klart at OBOS kommer inn på eiersiden i Solon Eiendom, gir Andreas Martinussen seg som toppsjef i selskapet.

    Publisert 20. jan. 2022 kl. 08.40
    Oppdatert 20. jan. 2022 klokken 13.41
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 252 ord
    SOLON-SJEF: Andreas Martinussen. Foto: Ivan Kverme

    Andreas Martinussen slutter som sjef i Solon Eiendom, opplyste selskapet i en børsmelding torsdag morgen.

    Han er nå ansatt som ny adm. direktør i boligutviklingsselskapet Nordr, hvor John Fredriksen og Ivar Tollefsen sitter som hovedaksjonærer, og gir seg i Solon senest 31. juli i år.

    – Andreas Martinussen har gjort en god jobb med å skape verdier for aksjonærene og har vært sentral i de mange viktige transaksjonene som er gjennomført i selskapet de siste par årene, sier Solon-styreleder Simen Thorsen i en kommentar.

    Nye tider

    Rett før jul ble det kjent at OBOS kjøper 49,5 prosent av Solon fra Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) for 1,6 milliarder kroner.

    – SBB har mange interessante tomter for OBOS i sin portefølje, som vi ønsket å diskutere med dem. Vi har sett på Solon før, og nå får vi utvikle attraktive områder hvor vi ikke står så sterkt fra før, sa OBOS-sjef Daniel Siraj til Finansavisen rett etter at avtalen var i boks.

    Siraj påpekte også at oppkjøpet betyr nye retningslinjer for Solon Eiendom, som er kjent for å bygge litt dyrere boliger.

    – Tydelige føringer

    – Solon kommer til å få noen nye, tydelige føringer. Vi vil legge inn økt bruk av borettslag, så flere kan kjøpe bolig. Jeg håper det blir en folkeliggjøring av Solon, sa OBOS-sjefen.

    Tilbake i desember bekreftet både SBB og OBOS at ledelsen og ansatte i Solon skulle være med videre. 

    Nå avtroppende Solon-sjef Andreas Martinussen avviste imidlertid overfor Estate Nyheter at de nye eierne betyr en satsning på rimeligere boliger.

    – Nei, overhodet ikke. Solon skal ha det samme fokuset fremover.