<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Advokat-par gjorde off market-kupp på Snarøya

Fredrik Halvorsen-søster Christine H. Thaulow og Bahr-advokat John Christian Thaulow snappet en strandeiendom på Snarøya fra tre tyske søsken. Opptil 20 millioner for billig, mener luksusmeglere.

Publisert 11. feb. 2022 kl. 16.19
Oppdatert 14. feb. 2022 klokken 13.46
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 615 ord
BILLIGSALG? Strømstangveien 46 ble solgt off market fra tre tyske søsken for 58,5 millioner, og består av nær 2,3 mål tomt, hovedhus, anneks, garasje, to brygger og stor vestvendt hage. Nederst på bildet er eiendommen til Bøhler som i fjor vinter ble omsatt internt i familien for 67 millioner. 1881.no

– Dette er en av de mest attraktive eiendommene på Snarøya, med kveldssol og fantastisk utsikt. Jeg mener jeg skulle fått 80 millioner kroner for den eiendommen, sier Odd Kalsnes til Finansavisen.

At eiendommen er attraktiv støttes av to andre meglere i luksussegmentet.

– Det er en fantastisk eiendom som knapt er å få tak i. 58,5 millioner for den er et godt kjøp, sier Torbjørn Ek.

– Strandeiendommer som denne er unike både på Snarøya og Bygdøy. Prisen på sånne vet jeg kan være adskillig høyere enn dette. Det virker som en veldig hyggelig pris, istemmer Nils Nordvik.

Vi snakker om Strømstangveien 46. Selgere er tre tyske søsken bosatt i Tyskland, henholdsvis Wilhelm, Kirsten og Christopher Born. Eiendommen ligger nordvestvendt og lunt til på innsiden av Snarøya. Tomten er på over 2,2 mål lett skrånende mot vest.

BILLIG: Nils Nordvik mener Snarøya-eiendommer kan gå adskillig høyere enn 58,5 millioner, Torbjørn Ek karakteriserer det som et godt kjøp, mens Odd Kalsnes mener han skulle fått 80 millioner for eiendommen. Foto: Finansavisen

Budgivere nådde ikke frem

Fra flere hold hevdes det at det har vært muntlige bud på eiendommen det seneste drøye året – bud som til og med har vært på høyere nivå enn prisen Thaulow klarte å kjøpe eiendommen for. Ingen av dem skal imidlertid ha fått komme til bordet i denne runden.

Naboer mot vest er to eiendommer eiet av Erik Bøhler, det vil si Camilla Bøhler Bjørk, som kjøpte den 1,9 mål store naboeiendommen av pappa Eriks investeringsselskap, Macama, i mars i fjor for 67 millioner.

Etter det Finansavisen forstår skal Bøhler-familien også ha hatt interesse for eiendommen Thaulow-paret kuppet. Macama står fortsatt eier av Strømstangveien 42, som ble kjøpt for 25,5 millioner i 2018, dog ligger denne uten strandlinje.

Strømstangveien 46 er imidlertid av en helt annen klasse selv om eiendomsmassen med hovedhus, garasje to brygger og anneks ved vannet er av eldre årgang og trolig vil bli forsøkt revet og bygget nytt.

KJØPSOPPDRAG: Michelle Krefting i Sem & Johnsen representerte advokatparet som kjøpte strandeiendommen på Snarøya fra tre tyske søsken bosatt i Tyskland. Foto: Sem & Johnsen

Søsken-kjøp for 216,5 millioner

Nabo på den andre siden er Snorre Bentsen, som i 2005 betalte 80 millioner for Huitfeldt-familiens eiendom helt ytterst på Snarøya. Giganteiendommen er dog i en særklasse hva gjelder verdi på Snarøya.

Christine H. Thaulows bror, Fredrik Halvorsen betalte på sin side totalt 158 millioner kroner for et stort område i andre ende av Snarøya. Han har byggeplaner til flere hundre millioner kroner. Budstikka, som tidligere har omtalt Thaulows kjøp, konkluderer med at søsknene har kjøpt Snarøyaeiendommer for 216,5 millioner kroner i løpet av fem år.

Christine H. Thaulow er advokat, og jobber for Kommuneadvokaten i Oslo. Tidligere var hun tilknyttet advokatfirmaet Kluge.

Avviser selgerrelasjon

Thaulows kjøp skal ha kommet i stand etter at paret oppsøkte Sem & Johnsen med forespørsel om det var mulig å finne selgere av strandeiendom på halvøya. Finansavisen kjenner til at flere aktører skal ha vært inne og vist interesse for kjøp av Strømstangveien 46.

Normalt tinglyser eiendomsmegler en sikringsobligasjon på eiendommen ved salg. Dette er ikke gjort i dette tilfellet.

Bahr-advokat John Christian Thaulow avviser at det har vært uregelmessigheter rundt boligkjøpet, men ønsker ikke å kommentere kjøpet overfor Finansavisen. Han avviser imidlertid at det skal ha vært en relasjon mellom hans kone, Christine H. Thaulow, og de tre selgerne.

– Jeg ønsker ikke å kommentere kjøpet, sier Jon Christian Thaulow til Finansavisen.

GODT KJØP: Advokat Jon Christian Thaulows kone, Christine Thaulow kjøpte Strømstangveien 46. Foto: BAHR

– Jeg kan bekrefte at vi har representert kjøpersiden i forbindelse med transaksjonen i Strømstangveien 46. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Michelle Krefting til Finansavisen.

Krefting vil ikke svare på om selgersiden med tre utenlandskbosatte søsken var represesentert med noen profesjonell part mot luksusmegleren og det Snarøya-bosatte advokatparet på kjøpersiden.