KjøpLogg inn

Skal bygge i Fjordbyen på Lierstranda

Bakke inngår samarbeid med Scandinavian Property Group om å bygge 500-600 boliger i Fjordbyen på Lierstranda.

Publisert 27. juni 2022 kl. 19.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
SAMARBEIDER OM FJORDBYEN-UTVIKLING: Knut Holte, managing partner i SPG, skal utvikle og bygge sammen med Bakkegruppen på Lierstranda.  Foto: Iván Kverme

– SPG er svært fornøyde med å ha inngått dette strategiske samarbeidet med Bakke om utviklingen av Fjordbyen. Vi har stor tro på regionen, og arbeider med flere store utviklingsprosjekter i nabokommunen Drammen, uttaler Knut Holte, Managing Partner i SPG i en pressemelding.

Bakke Leiligheter inngikk i 2021 avtale om kjøp av en større utviklingstomt i Gilhusbukta, som er en del av en større områderegulering. 

På tomten er det planlagt cirka 500-600 boliger og cirka 5.000 kvadratmeter næring.

– Bakke har tidligere samarbeidet med SPG i flere større utviklingsprosjekter og vi er glade for å kunne videreføre dette samarbeidet i Gilhusbukta, sier Thomas Wisbech, Akkvisisjonssjef i Bakke Leiligheter,  i pressemeldingen.  

Fjordbyen er et av Norges største byutviklingsprosjekter, som på sikt får rundt 16. 000 nye innbyggere og 16.000 arbeidsplasser.  

OMRÅDEUTVIKLING: Fjordbyen i regi av Bakke og SPG. Illustrasjon: Eidos Eiendomsutvikling

Bellona har beskrevet endringen som et av Norges største miljøoppryddingsprosjekter.

Store boligutviklere 

Bakke Leiligheter er en del av Bakkegruppen og utgjør konsernets satsing på større leilighets- og byutviklingsprosjekter.  I 2021 omsatte selskapet boliger for 1,4 milliarder kroner og overleverte over 300 boliger. 

Bakkegruppen besitter en tomtebank med fremtidige prosjekter for over 30 milliarder kroner og har en verdijustert egenkapital på cirka 2,2 milliarder kroner.

Scandinavian Property Group ble etablert i 2004, og er et eiendomsselskap med fokus på det skandinaviske eiendomsmarkedet. 

SPG har i dag cirka 6.700 boliger under utvikling, samt en portefølje av næringsbygg på cirka 100.000 BTA.

SPG har sammen med Bakkegruppen ferdigstilt cirka 550 boliger de siste 18 månedene.