KjøpLogg inn

Kjøpt for 1,7 milliarder kroner

Oracle Corporation-grunnlegger, Larry Ellison, betalte rekordsummen 173 millioner dollar for Gemini Mansion. 

Publisert 28. juni 2022 kl. 19.54
Oppdatert 28. juni 2022 klokken 20.15
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 288 ord
MILLIARDBOLIG: Gemini Mansion kjøpes av Larry Ellison Foto: Premier Estate Properties

Milliardær og grunnlegger av Oracle, Larry Ellis, slår boligsalgsrekord i Florida med kjøp av Gemini Mansion for 173 millioner dollar.

Dette tilsvarer rett over 1,7 milliarder kroner etter dagens kurs. 

Prisen gjør eiendommen til den tredje dyreste boligen som noen gang er solgt i USA, og Floridas dyreste bolig noensinne, skriver USA Today. 

Teknologimilliardæren kjøpte den tidligere eiendom i en utenfor markedet fra milliardæren Jim Clark, som «bare» hadde betalt 926 millioner kroner for eiendommen i fjor. 

Larry Ellisons nye bolig kommer med 160 mål med havvendt eiendom, PGA-standard golfbane, sportskompleks, botanisk hage, 33 soverom og 85 000 kvadratmeter boareal. 

Inkludert i salget var også en del av den nærliggende Bird Island, som bringer totaleiendommen opp til mer enn 220 mål. 

Ikke eiendommens først kjente eier

Palm Beach-eiendommens historie går tilbake til 1940-tallet, da den fungerte som hjemmet til Gloria Guinness, datidens moteikon kjent for sine høyprofilerte ekteskap.

Eiendommen ble senere eid av Ziff-familien, som rangeres på 20. plass på Forbes liste over de rikeste familiene i USA

Ziff-familien prøvde deretter å selge eiendommen for 195 millioner dollar, en pris som på det tidspunktet gjorde det til den dyreste noteringen i USA, men som ikke klarte å tiltrekke seg noen interesserte kjøpere.

I mars 2021 fikk programvaremilliardær Jim Clark, grunnlegger av Netscape, kloa i eiendommen for bare 94 millioner dollar. 

Clark innkasserte dermed nesten 80 millioner dollar i fortjeneste fra salget, etter å ha eid eiendommen i litt over et år.

Tøft marked

I Norge er det også rift i boligmarkedet for tiden, og spesielt i utleiemarkedet.

I Oslo er det 40 prosent færre boliger til leie enn på samme tidspunkt i fjor. Når en bolig legges ut til leie på Finn, går det kun en drøy uke før de markeres som utleid. Det er rekordfart.