<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser ny oppgang i boligprisene

Handelsbanken venter større oppgang i boligprisene i juni enn det Norges Bank har estimert.

    Publisert 1. juli 2022 kl. 14.31
    Oppdatert 1. juli 2022 klokken 14.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 212 ord
    LITE TIL SALGS: Her fra Schweigaards gate i Gamlebyen i Oslo. Foto: Eivind Yggeseth

    Når Eiendom Norges boligpristall for juni presenteres førstkommende tirsdag, vil de vise en sesongjustert prisoppgang på 0,3 prosent på månedsbasis, anslår Handelsbanken Capital Markets.

    Til sammenligning er Norges Banks forventning på 0,2 prosent.

    I mai var sesongjustert boligprisoppgang på 0,7 prosent fra måneden før, en økning Eiendom Norge betegnet som overraskende.

    OBOS' tall for juni viser fredag flat prisutvikling på landsbasis fra måneden før – og prisfall i Oslo.

    Lite til salgs

    Handelsbanken forklarer sitt estimat med at tilbudssiden fortsatt trøbler med å ta innpå etterspørselen i boligmarkedet:

    «Selv om antallet boliger lagt ut for salg er tilbake på mer normale nivåer, er antallet usolgte enheter fortsatt veldig lavt. Vi regner med at tilbudssiden har vært knapp også i juni, selv om den kan ha tatt seg opp noe fra mai.»

    Videre peker meglerhuset på at den gjennomsnittlige tiden det tar å selge bolig, ligger rundt rekordlave nivåer, og at det er sterk konkurranse for de få boligene som finnes på markedet.

    Dessuten kom Norges Banks dobbeltheving av styringsrenten og høyere rentebane for sent i juni til å påvirke boligmarkedet i vesentlig grad denne måneden, og det må ikke glemmes at styringsrenten ble satt opp fra svært lavt nivå, heter det fra Handelsbanken.

    Eiendom Norges boligpristall kommer tirsdag 5. juli klokken 11.00.