<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bygger 2.500 boliger i Sverige

OBOS og JM bygger 2.500 boliger i Skåne. 

Publisert 8. juli 2022
Oppdatert 8. juli 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord

OBOS og  JM går sammen om å bygge totalt 2.500 boliger i utviklingsområdet Lyckebacken, rett utenfor Lund i Sverige, fremgår det av en pressemelding. Tomtekjøpet skal være ett av de største i Sverige hittil i år. 

Samarbeidet mellom JM og OBOS organiseres i et joint venture-selskap der begge parter eier halvparten hver. Dermed får OBOS-medlemmene forkjøpsrett til om lag 1.200 av boligene som bygges. Byggestart er ventet i 2027.

– Antall OBOS-medlemmer i Sverige har økt kraftig de senere årene og henger sammen med nye og attraktive boligprosjekter. Vi tror flere vil melde seg inn når vi nå starter prosjektet i Lyckebacken, og de som allerede er medlemmer kan selvsagt benytte seg av forkjøpsretten ved salgsstart. Vår storsatsing på boligkjøpsmodeller har også fått fotfeste i Sverige og i dette prosjektet vil rundt 20 prosent av leilighetene tilbys med OBOS Deleie, sier Arne Baumann, konserndirektør for boligutvikling i OBOS i en pressemelding.