<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Hvem skal kjøpe de dyre boligene når de rike flykter?

Nils Nordvik tror ikke på et stort fall i boligmarkedet, men hvem skal kjøpe de dyre boligene når de rike flykter til Sveits?

Publisert 10. nov. 2022 kl. 12.28
Oppdatert 10. nov. 2022 klokken 12.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
Nils Nordvik om hvem som skal kjøpe boligene til skatteflyktningene
09.11.2022 Hvor mye vil boligprisene i Oslo falle i år og hvordan kan det gå med boligprisene i Oslo i 2023. Og hvem skal kjøpe de store og dyre boligene til de rike som nå flytter til Sveits? Det svarte eiendomsmegler og partner Nils Nordvik i Nordvik på i Økonominyhetene onsdag. Han måtte innrømme at det ikke er like roserødt i boligmarkedet som for et par år siden. – Det gjør noe med folk når boligrenten stiger fra 2 til 4 prosent, sa han blant annet.

– Hvordan er stemningen i boligmarkedet i Oslo nå?

– Jeg synes stemningen er bra jeg. Det er selvfølgelig en del fokus på høyere rente. At den har gått fra 2 prosent til 4 prosent, det gjør noe med folk, men jeg ser likevel at det er positivt. Folk kommer på visning og legger inn bud, sa Nils Nordvik da han var gjest i Økonominyhetene onsdag. 

Nordvik, som i all hovedsak dekker Oslo Vest, kunne fortelle at de har solgt flere boliger etter sommeren i år enn i samme periode i fjor, og at kvadratmeterprisen har vært på 95.000 mot 93.000 kroner i fjor.

– Og i oktober i år brukte vi to dager mindre på å selge enn bolig enn i oktober i fjor.

Han tror november også blir ganske grei, men legger til at det er helt naturlig at vi skal ha en liten reduksjon i prisene, slik vi har sett. Han tror imidlertid selgerne venter litt og ser hvis de ikke får den prisen de har forventet.

– Da klamrer de seg fast der hvor de er.

– Men hva med boligprisene i 2023, og hvem skal kjøpe boligene til de som flykter fra norske skatter? 

Det svarte Nils Nordvik også på.

Se hele intervjuet med Nils Nordvik i toppen.