<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nøkkeltallet du skal følge med på i dag

Seniorøkonom Marius Gonsholt Hov om dagens viktigste.

Publisert 3. sep. 2019 kl. 12.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
Økonomene i Handelsbanken Capital Markets. Fra venstre;  Marius Gonsholt Hov og Kari Due-Andresen.  Foto: Are Haram/Finansavisen

Av nøkkeltall tirsdag skal vi i dag ifølge Handelsbanken Capital Markets følge med på den amerikanske ISM-indeksen for industrisektoren, som tikker inn kl. 16.00 norsk tid.

«Handelskrigen mellom USA og Kina har lagt en klar demper på industrisentimentet, som har vist en mer markert nedgang siden april i år. Når det er sagt er indeksnivået fortsatt i noe positivt territorium (51,2 i juli), og på kort sikt kan vi nok se at det stabiliserer seg litt rundt dagens nivåer», skriver seniorøkonom Marius Gonsholt Hov.

Riktignok har den separate PMI-indeksen falt under det nøytrale 50-nivået for første gang siden finanskrisen, påpeker han. På den annen side har de regionale industriindeksene vist noe (netto)bedring i august.

«I alt venter da markedet at ISM-indeksen for industrien beveget seg sideveis i august. Men ettersom nivåene er lave til å begynne, er utsiktene for industrien høyst moderate også den nærmeste tiden», skriver seniorøkonomen.

Med mindre det skjer et gjennombrudd i forholdet mellom USA og Kina, noe økonomene i Handelsbanken Capital Marketsi ser få tegn til så langt, vil tollsatsene trappes ytterligere opp gjennom høsten.

«Dermed er det også grunn til å tro at industriaktiviteten vil dempes en god stund fremover; noe også ordresituasjonen for amerikansk industri vitner om», avslutter Gonsholt Hov.