<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjeføkonom: «Markedet øyner et håp»

Det er ifølge sjeføkonom Kjetil Olsen og Dane Cekov kanskje ikke grunn til å være altfor optimistisk.

    Publisert 6. sep. 2019 kl. 11.24
    Oppdatert 6. sep. 2019 klokken 11.29
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 265 ord
    ØYNER HÅP: Markedet øyner et håp om at det denne gangen skal føre til resultater, når Kina og USA møtes igjen for samtaler i oktober, ifølge sjeføkonom i Nordea Markets, Kjetil Olsen.  Foto: Iván Kverme

    Det ble en kraftig oppgang på de amerikanske børsene i går etter at det ble kjent at Kina og USA skal møtes på høynivå igjen i oktober for å diskutere handelskonflikten.

    Større sjanse nå

    «Markedet øyner et håp om at det denne gangen skal føre til resultater. Basert på erfaringene så langt, er det kanskje ikke grunn til å være altfor optimistisk», skriver sjeføkonom Kjetil Olsen og Dane Cekov i morgenrapporten til Nordea Markets.

    Men ifølge sjefredaktør i Global Times Hu Xjin, som så langt har vist seg å være svært godt informert, er det denne gangen større sjanse for et gjennombrudd enn tidligere.

    «Vi får se. Uansett, S&P 500 var opp 1,3 prosent og det har vært bra oppgang i Asia også over natten».

    Amerikanske ti-årsrenter var i morgentimene opp rundt seks basispunkter fra i går morges og opp 12 basispunkter fra intradag-bunnen på 1,45 på onsdag.

    På Oslo Børs peker pilene ned, med hovedindeksen i skrivende stund i 867,03, ned 1,06 prosent.

    Månedens viktigste

    Dagens viktigste – og månedens viktigste – tall er ifølge Olsen og Cekov amerikanske nonfarm payrolls. Konsensus for august er at 158.000-160.000 nye arbeidsplasser er skapt i økonomien utenom jordbrukssektoren. 

    «Trenden i sysselsettingsveksten har kommet ned første halvår, men økonomien skaper fortsatt mer enn nok arbeidsplasser til å bringe ledigheten videre ned over tid (demografien gir 100.000-125.000 nye personer)», lyder det fra Nordea Markets-økonomene.

    Kommer tallene inn som ventet, vil seksmånederstrenden vende opp fra ca 140.000 til ca 160.000. 

    «Det indikerer i så fall en vekst i økonomien fortsatt over trend», skriver Olsen og Cekov.