Statue med Oslo Børs i bakgrunnen. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Handelen er i gang på Oslo Børs

Pilen peker opp på Oslo Børs onsdag. Hovedindeksen 0,67 prosent til 877,50.

Utviklingen skjer i kjølvannet av en positiv utvikling på Wall Street tirsdag der Dow Jones klatret 0,28 prosent. I Asia onsdag morgen var det også optimisme i markedene.

Likvide aksjer som Equinor og Norwegian stiger henholdsvis 0,99 og 1,71 prosent, mens Orkla trekker seg tilbake med 0,58 prosent.

Oljeprisen

Brent-oljen er onsdag morgen opp 0,58 prosent til 62,74 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,63 prosent til 57,76 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,33 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.

Oljeprisen støttes nå av de amerikanske råoljelagrene, som ifølge TDN Direkt viste et trekk på 7,2 millioner fat i forrige uke.

I tillegg har EIA ifølge nyhetsbyrået kuttet anslaget for oljeetterspørselsvekst i 2019 med 100.000 fat per dag, til 890.000 fat per dag.

– Det er første gang siden 2011 at oljeetterspørsel stiger under 1 million fat per dag, skriver Platts.

EIA senket også oljeprisanslaget til 63,39 dollar pr fat i snitt for 2019, ned 1,76 dollar fra anslaget i august

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at sikkerhetsrådgiver John Bolton forlater Trump-administrasjonen. Ifølge TDN Direkt mener analytikere at dette åpner muligheten for at sanksjonene mot Iran kan bli lettet.

– John Bolton var en kjent «hauk» mot Iran, og var drivkraften bak at USA gikk ut av Irans atomavtale og påfølgende sanksjoner mot oljeprodusentene, skriver ANZ, ifølge nyhetsbyrået.

BW Offshore / Panoro Energy

Foreløpige vurderinger er at oljefunnet i DHIBM-1-brønnen på Hibiscus Updip-prospektet på Dussafu Marin-lisensen offshore i Gabon er større enn estimatet før boring på 12 millioner fat, og det er besluttet å bore et sidesteg.

Det går frem i en melding fra Panoro Energy onsdag.

«De initielle resultatene fra logger på Gamba-formasjonen på Hibiscus Updip er svært oppmuntrende», heter det i meldingen.

I en presentasjon fra BW Energy blir det opplyst at Hibiscus vil være en separat utvikling til Rusche-komplekset.

Panoro Energy klatrer 2,13 prosent til 20,10 kroner. BW Offshore stiger 2,45 prosent til 66,85 kroner.

Norsk Hydro

Tirsdag ble det kjent at Norsk Hydro iverksetter omfattende restrukturering.

«Som et ledd i den strategiske gjennomgangen av Valsede Produkter har Hydro besluttet å iverksette et omfattende restruktureringsprogram for virksomheten. Målet er å styrke lønnsomheten betraktelig», skrev Norsk Hydro i en melding tirsdag ettermiddag.

– Vi tar nå betydelige grep for å styrke vår lønnsomhet, sa Einar Glomnes, konserndirektør i Norsk Hydro for Valsede Produkter.

Restruktureringen inkluderer en planlagt nedleggelse av deler av folie- produksjonen ved Grevenbroich, i tillegg til forbedringstiltak på tvers av organisasjonen.

Den totale restruktureringen vil kunne bidra til reduserte personalkostnader på opptil 60 millioner euro per år og vil igjen føre til en nedbemanning på opptil 735 årsverk, ifølge meldingen.

Goldman Sachs oppgraderer anbefalingen på selskapet til Kjøp fra Nøytral, melder Bloomberg News onsdag.

Kursmålet heves til 40 kroner pr aksje, fra tidligere 30,50 kroner.

Aksjen stiger 2,05 prosent til 33,80 kroner.

SeaBird

SeaBird Exploration er tildelt et 2D-seismikkprosjekt i Australasia-regionen, opplyser selskapet.

Prosjektet skal startes i fjerde kvartal og har en varighet på tre–fire måneder, ekskludert mobilisering.

SeaBird vil ta i bruk «Nordic Explorer» i prosjektet.

Fartøyet ble nylig ferdig med en 3D-studie i Vest-Afrika, tidligere enn det selskapet meldte 6. august. SeaBird venter å kunne reversere cirka halvparten av tapsavsetningene på 1,3 millioner dollar som er tatt i forbindelse med dette oppdraget.

I tillegg ble det kjent tirsdag kveld at styremedlem Heidar Engebret, som jobber under Stig Myrseth i Dovre Forvaltning, trekker seg fra styret i seismikkselskapet.

Aksjen stiger 6,52 prosent til 0,80 kroner.

Hunter Group

Hunter Groups heleide datterselskap Hunter Tankers har etter nøye vurdering valgt Tankers International som kommersiell operatør av sin VLCC-flåte, går det frem av en børsmelding.

Tankers International vil etablere verdens første pool av scrubber-utrustede VLCC-er, en pool som også vil inkludere VLCC-er fra Hartree Maritime Partners, International Seaways, Oak Maritime og Ridgebury Tankers.

Poolen vil, kombinert med Tanker Internationals eksisterende pooler, representere verdens største VLCC-flåte med over 70 VLCC-er på fullt levert basis.

Hunter-aksjen stiger 5,97 prosent til 4,08 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også