SOLEN SKINNER: Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Flere av tungvekterne på Oslo Børs stiger markert onsdag

Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 879,90 poeng, opp 0,94 prosent. Store aksjer som Telenor, Yara og DNB klatrer henholdsvis 0,40 prosent, 1,95 prosent og 0,75 prosent.

Olje/Equinor

Et fat Nordsjøolje omsettes for 63,25 dollar, opp 1,39 prosent.

Oljeprisen støttes nå av de amerikanske råoljelagrene som viste et trekk på 7,2 millioner fat i forrige uke. I tillegg har EIA, ifølge TDN Direkt, kuttet anslaget for oljeetterspørselsvekst i 2019 med 100.000 fat per dag, til 890.000 fat per dag.

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at sikkerhetsrådgiver John Bolton forlater Trump-administrasjonen. Ifølge TDN Direkt mener analytikere at dette åpner muligheten for at sanksjonene mot Iran kan bli lettet.

«John Bolton var en kjent «hauk» mot Iran, og var drivkraften bak at USA gikk ut av Irans atomavtale og påfølgende sanksjoner mot oljeprodusentene», skriver ANZ, ifølge nyhetsbyrået.

Equinor stiger 1,63 prosent til 174,30 kroner.

BW Offshore / Panoro Energy

Foreløpige vurderinger er at oljefunnet i DHIBM-1-brønnen på Hibiscus Updip-prospektet på Dussafu Marin-lisensen offshore i Gabon er større enn estimatet før boring på 12 millioner fat, og det er besluttet å bore et sidesteg. Det går frem av en melding fra Panoro Energy onsdag.

I en presentasjon fra BW Energy blir det opplyst at Hibiscus vil være en separat utvikling til Rusche-komplekset.

Panoro Energy klatrer 1,88 prosent til 20,05 kroner mens BW Offshore stiger én prosent til 65,90 kroner.

Norsk Hydro

Tirsdag ble det kjent at Norsk Hydro iverksetter omfattende restrukturering.

«Som et ledd i den strategiske gjennomgangen av Valsede Produkter har Hydro besluttet å iverksette et omfattende restruktureringsprogram for virksomheten. Målet er å styrke lønnsomheten betraktelig», skrev Norsk Hydro i en melding tirsdag ettermiddag.

Den totale restruktureringen vil kunne bidra til reduserte personalkostnader på opptil 60 millioner euro per år og vil igjen føre til en nedbemanning på opptil 735 årsverk, ifølge meldingen.

Goldman Sachs oppgraderer anbefalingen på Hydro fra nøytral til kjøp, melder Bloomberg News onsdag. Samtidig heves kursmålet fra 30,50 kroner til 40 kroner.

Aksjen stiger 2,45 prosent til 33,93 kroner.

SeaBird Exploration

SeaBird Exploration er tildelt et 2D-seismikkprosjekt i Australasia-regionen, opplyser selskapet. Prosjektet skal startes i 4. kvartal og har en varighet på tre–fire måneder, ekskludert mobilisering.

SeaBird vil ta i bruk «Nordic Explorer» i prosjektet.

I tillegg ble det kjent tirsdag kveld at styremedlem Heidar Engebret, som jobber under Stig Myrseth i Dovre Forvaltning, trekker seg fra styret i seismikkselskapet.

Aksjen stiger 6,52 prosent til 0,80 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også