PILEN PEKER OPP: Onsdagens handel på New York-børsen starter i pluss. AP Photo/Richard Drew, File/NTB/Scanpix.

Onsdagens handel på New York-børsen starter i pluss

Åtte minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,24 prosent og står i 8.103,74 poeng, mens Dow Jones står i 26.941,22 poeng etter en oppgang på 0,12 prosent.

Ferske tall viser at produsentprisene i USA steg 0,1 prosent fra juli til august. Det viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter.

Konsensus pekte ifølge Reuters mot ingen endring. Kjerne-PPI, eksklusive mat og energi, steg på sin side 0,3 prosent fra juli til august. Her lå forventningen på 0,2 prosent oppgang.

«Impulsene fra verdens finansmarkeder er samlet sett, positive onsdag morgen. Investorene venter nå på morgendagens rentemøte i ECB (den europeiske sentralbanken), et møte hvis er ventet å gi markedet ytterligere stimulanser i form av rentekutt mv.», skriver Roger Berntsen i dagens rapport fra Nordnet.

I neste uke avholder den amerikanske sentralbanken sitt septembermøte.

«Usikkerheten knyttet til handelskrigen mellom USA og Kina har senket vekstutsiktene verden over, noe sentralbankene vil måtte demme opp for i tiden som kommer, hovedsakelig gjennom rentekutt», avslutter Berntsen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også