LÅNEFASILITET: Thin Film Electronics har sikret seg finansiering. Her ved styreleder Morten Opstad. Foto: Ivan Kverme

Thin Film får låne 118 millioner

Thin Film Electronics har nå sikret seg flere titalls millioner i lån som blir utbetalt i september.

Thin Film Electronics har sikret seg en lånefasilitet fra Utica Leaseco, opplyses det i en melding.

Den omfatter finansiering på inntil 13,2 millioner dollar, tilsvarende cirka 118 millioner kroner.

Det er ifølge meldingen ventet at beløpet vil bli utbetalt i to transjer i løpet av september. Det første lånet skal være på 5,6 millioner dollar med en løpetid på fire år. Det første halvåret betales det kun renter på lånet.

Selskapet har så til hensikt å låne den andre delen, på 7,6 millioner dollar, innen 30. september. Denne delen har ifølge meldingen i hovedsak samme vilkår som den første.

Midlene skal brukes til arbeidskapital for å finansiere løpende drift, samt for «å støtte gjennomføring av strategiske initiativ».

Thin Film skriver videre i meldingen at til tross for at selskapet er trygg på bruken av NFC-teknologi for forbrukerengasjement, merkevarebeskyttelse og sporing på lang sikt, har markedsadopsjon vært vesentlig tregere enn forventet.

Som et resultat av dette har selskapet besluttet at de ikke lenger vil investere i NFC-markedet og CNECT-programvareplattform.

Thin Film skriver at de derfor vil starte en prosess for å tjene penger på sin CNECT-plattform og relaterte NFC-eiendeler gjennom potensiell lisensiering eller salg av tilhørende intellektuell eiendom.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også