MULIGHET FOR EMISJON: Nordea Markets mener Norwegian kan bli nødt til å hente midler for å bedre egenkapitalen. Foto: Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Nordea Markets: Kan ikke utelukke en ny emisjon i Norwegian

Nordea Markets mener det er mulighet for at Norwegian må hente mer penger.

Til tross for utsatte obligasjonsbetalinger vil ikke Nordea Markets utelukke at det kan komme en ny emisjon i Norwegian Air Shuttle inneværende eller kommende år, melder TDN Direkt.

Flyselskapet meldte torsdag kveld at de nå tror de har flertall for å få utsatt milliardlån.

Norwegian har i halvannen uke jobbet for å få utsatt forfallsdatoen i to av selskapets tre obligasjoner. Allerede i desember forfaller den største på 250 millioner euro, og her har en sterk eiergruppering med forvalterne i Sissener Canopus satt seg på bakbena.

– Betalingsutsettelsen er svært viktig for å bedre likviditeten i Norwegian, i en periode hvor inntjening er negativt påvirket av problemene med Boeing Max- og Dreamliner-flyene. Den finansielle balansen i Norwegian er svært svak, og vi utelukker ikke en ny emisjon inneværende eller kommende år for å bedre egenkapitalen, skriver Nordea Markets i en rapport, ifølge TDN Direkt.

Meglerhuset opprettholder sin hold-anbefaling grunnet høy finansiell risiko.

Norwegian klatrer torsdag formiddag 6,80 prosent til 35,50 kroner på høyt volum. Aksjen har hittil i år ned cirka 65 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også