<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus: Kan ikke utelukke en ny emisjon i Norwegian

Nordea Markets mener det er mulighet for at Norwegian må hente mer penger.

    Publisert 12. sep. 2019 kl. 11.27
    Oppdatert 12. sep. 2019 klokken 11.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 197 ord
    MULIGHET FOR EMISJON: Nordea Markets mener Norwegian kan bli nødt til å hente midler for å bedre egenkapitalen. Foto: Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

    Til tross for utsatte obligasjonsbetalinger vil ikke Nordea Markets utelukke at det kan komme en ny emisjon i Norwegian Air Shuttle inneværende eller kommende år, melder TDN Direkt.

    Flyselskapet meldte torsdag kveld at de nå tror de har flertall for å få utsatt milliardlån.

    Norwegian har i halvannen uke jobbet for å få utsatt forfallsdatoen i to av selskapets tre obligasjoner. Allerede i desember forfaller den største på 250 millioner euro, og her har en sterk eiergruppering med forvalterne i Sissener Canopus satt seg på bakbena.

    – Betalingsutsettelsen er svært viktig for å bedre likviditeten i Norwegian, i en periode hvor inntjening er negativt påvirket av problemene med Boeing Max- og Dreamliner-flyene. Den finansielle balansen i Norwegian er svært svak, og vi utelukker ikke en ny emisjon inneværende eller kommende år for å bedre egenkapitalen, skriver Nordea Markets i en rapport, ifølge TDN Direkt.

    Meglerhuset opprettholder sin hold-anbefaling grunnet høy finansiell risiko.

    Norwegian klatrer torsdag formiddag 6,80 prosent til 35,50 kroner på høyt volum. Aksjen har hittil i år ned cirka 65 prosent.