TØFF START PÅ SEPTEMBER: Telenor-sjef Sigve Brekke har hatt noen kjedelige dager på Oslo Børs. Nå nedgraderer Exane BNP Paribas kursmålet på aksjen. Foto: Iván Kverme

Exane BNP Paribas kutter kursmålet på Telenor-aksjen

Exane BNP Paribas velger å kutte kursmålet på Telenor fra 187 til 181 kroner. Ifølge Bloomberg gjentar meglerhuset sin «outperform»-anbefaling.

Lite å gå på

Det er muligens godt gjort å operere med en slik anbefaling når det nye kursmålet ligger beskjedne 2,70 kroner over sist omsatte aksjekurs.

I skrivende stund omsettes Telenor-aksjen for 178,30 kroner, ned 0,28 prosent. I løpet av den siste uken har aksjen falt 3,83 prosent.

Tirsdag 2. september sluttet aksjen på 188,60 kroner

255 milliarder kroner

Dagens aksjekurs gir den norske telegiganten en markedsverdi på 254,75 milliarder kroner.

Null fusjon

Fredag i forrige uke ble det kjent at Axiata og Telenor valgte å avslutte diskusjonene om en mulig sammenslåing av deres telekom- og infrastruktureiendeler i Asia.

I løpet av de siste fire månedene har begge parter gjort due diligence og jobbet mot å komme til en avtale i løpet av 3. kvartal 2019.

«På grunn av noen kompleksiteter relatert til den mulige sammenslåingen, har partene blitt enige om å avslutte samtalene. Begge parter mener at det er et sterkt strategisk rasjonale for diskusjonene og utelukker ikke at en transaksjon kan være mulig i fremtiden», skrev Telenor i en melding.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også