PILEN PEKER OPP: Torsdagens handel på New York-børsen starter i pluss. Foto: AP Photo/NTB/Scanpix.

Torsdag peker pilen opp på New York-børsen

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,53 prosent og står i 8.212,65 poeng, mens Dow Jones står i 27.179,75 poeng etter en oppgang på 0,16 prosent.

Følg med!

«Så lenge jeg har fulgt kinesisk økonomi, så har investorer vært redd for en ting: At gjeldsboblen skal sprekke og utløse «alle resesjoners mor», en kollaps i kinesisk økonomi. Så langt har frykten vært overdrevet, og gjeldsboblen har, i stedet for å sprekke, vokst seg stadig større», skriver strateg Ole A. Kjennerud i torsdagens rapport fra DNB Markets.

Dagens makro

De amerikanske konsumprisene steg 0,1 prosent i august, etter en vekst på 0,3 prosent måneden før, viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter. På årsbasis er konsumprisene opp 1,7 prosent. Ifølge TDN Direkt var det ventet en økning på 0,1 prosent på månedsbasis og en vekst på 1,8 prosent på årsbasis.

Ekskludert prisene på mat og energi var inflasjonen på 0,3 prosent fra måneden før, mens prisveksten var 2,4 prosent på årsbasis. Dette var noe høyere enn ventet. Ifølge TDN Direkt var forventningene henholdsvis 0,2 og 2,3 prosent.

Færre nye trygdesøkere

Antallet amerikanere som søker om arbeidsledighetstrygd for første gang («jobless claims», var 204.000 i uken som ble avrundet med 7. september. Dette utgjør en nedgang på 15.000 fra foregående ukes reviderte nivå, viser tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Ifølge TDN Direkt, som viser til Reuters-konsensus, var antallet ventet å være 215.000 personer.

Forrige ukes antall er ifølge arbeidsdepartementet justert fra opprinnelige 217.000 til 219.000.

Antallet personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd i USA, var 1.670.000 personer pr. 31. august. Dette var ned fra reviderte 1.674.000 uken før (opprinnelig rapportert: 1.662.000).

Rentekutt

Den europeiske sentralbank (ESB) kutter innskuddsrenten til minus 0,5 prosent, fra tidligere minus 0,4 prosent. Styringsrenten holdes uendret på 0,0 prosent. Marginal utlånsrente blir stående på 0,25 prosent. Det fremgår av en kunngjøring fra ESB.

Ifølge TDN Direkt viser en undersøkelse utført av Reuters at 52 av 73 økonomer hadde ventet at ESB ville senke innskuddsrenten med ti basispunkter.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også