<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen faller fredag kveld

Oljeprisen faller fredag kveld, men handles fortsatt til over 60 dollar fatet

    Publisert 13. sep. 2019 kl. 20.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 204 ord
    Oljefat i Statoils farger. Inneholder smøreolje. Fra Statoils fabrikk på fagerstrand.  Foto: Ivan Kverme

    Ved 20-tiden er Brent-oljen ned 0,07 prosent og omsettes i skrivende stund for 60,34 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,11 prosent til 55,03 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat brent og WTI omsatt for 60,26 og 54,86 dollar ved stengetid Oslo Børs, opp henholdsvis 0,15 og 0,27 prosent.

    Frykt for begrenset etterspørsel

    Oljeprisen tynges fredag som følge av frykt for begrenset etterspørsel den kommende tiden, noe som potensielt kan føre med seg et overtilbud i markedet. Både organisasjonen Petroleum Exporting Countries og International Energy Agency (IEA) sa tidligere denne uken at oljemarkedet kan ende i overskudd neste år. Dette til tross for pakten mellom OPEC og allierte om å begrense tilbudet.

    -For å forhindre et prisfall og økning i varelagrene trenger OPEC+ å iverksette videre produksjonskutt. Det sier Eugen Weinberg, analytiker hos Commerzbank til CNBC. Videre sier Weinberg at utfordringene OPEC nå møter sannsynligvis kommer til å bli enda større neste år.

    Oljeprisen har steget drøye 12 prosent hittil i 2019, godt hjulpet av avtalen mellom OPEC og allierte om å kutte oljeproduksjon med 1,2 millioner fat daglig.

    Noen OPEC delegater er allerede positive til videre produksjonskutt, men emnet vil ikke bli tatt stilling til før det neste OPEC+ møte i Desember, ifølge Saudi Arabia’s nye energiminister.