<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Det kan legge press opp på oljeprisen fremover

Analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets øyner ytterligere oppgang i oljeprisen.

    Publisert 16. sep. 2019 kl. 08.51
    Oppdatert 16. sep. 2019 klokken 13.24
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 247 ord
    KAN GÅ HØYERE: Analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets øyner ytterligere oppgang i oljeprisen fremover Foto: Are Haram

    Det er kraftige utslag i oljeprisen over helgen i etterkant av droneangrepet på oljefasiliteter i Saudia Arabia. Oljeprisen lå rundt USD 60 dollar fatet fredag, mens vi i morgentimene noterer  66,3 dollar per fat.

    «Angrepet lammer store deler av Saudi-Arabias produksjon på 10 millioner fat per dag. Omkring fem millioner fat dagen skal være satt ut av spill, noe som utgjør omkring fem prosent av den globale produksjonen. Med et såpass stort fall i produksjonen, skulle en kanskje vente en enda større oppgang i oljeprisen», skriver analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets i morgenrapporten mandag.

    Snakk om uker

    Det er imidlertid snakk om at omkring to millioner fat kan komme tilbake til markedet i dag. Før hele anlegget er oppe og går igjen snakker vi nok ifølge analytikeren om uker.

    «Det kan legge press opp på oljeprisen fremover og vi tror vi kan se nivåer opp mot 70 dollar fatet. Både OPEC og USA har også betydelige lager med olje som vil benyttes for å dekke inn den tapte produksjonen, det taler for at oljeprisoppgangen kan være midlertidig», heter det fra Bernhardsen.

    Sterkere NOK

    Angrepet og tilhørende oljeprisoppgang har bidratt til en sterkere NOK. Mot Euro har kronen styrket seg seks øre over helgen til 9,89.

    «Med utsikter til fortsatt noe høyere oljepris og renteøkning fra Norges Bank denne uken, venter vi å se EURNOK ned mot 9,75 i løpet av den nærmeste tiden», skriver Nordea Markets-analytikeren i rapporten.