<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fusjonstrøbbel for markedsledende boligriggselskaper

Konkurransetilsynet er ikke fornøyd med fusjonsplanene til Prosafe og Floatel. Tilsynet vurderer å stoppe fusjonen mellom partene.

    Publisert 16. sep. 2019 kl. 17.05
    Oppdatert 16. sep. 2019 klokken 17.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 229 ord
    FUSJONSKRØLL: Konkurransetilsynet vurderer å stoppe fusjonen mellom Prosafe og Floatel. Bildet: Safe Concordia, bolig- og servicerigg eid av Prosafe. Foto: Prosafe

    Konkurransetilsynet har mandag sendt varsel til Prosafe og Floatel der det opplyses om at de vurderer å stoppe fusjonen mellom partene. Frist for et endelig vedtak er 28. oktober 2019. 

    Det går frem i en melding fra tilsynet.

    – Det norske markedet for offshore innkvarteringstjenester har få aktører med Floatel og Prosafe som de to største aktørene. Prosafe og Floatel er de eneste tilbydere av nyere halvt nedsenkbare boligplattformer på norsk sokkel. Konkurransetilsynet er av den oppfatning at partene er nære konkurrenter, og at de i liten grad møter konkurranse fra andre aktører, sier konkurransedirektør Lars Sørgard i meldingen.

    Tilsynet skriver at andre leverandører på norsk sokkel tilbyr enheter som ikke er fullt sammenlignbare med partenes, og som ikke kan konkurrere om alle oppdrag.

    - Vi frykter at kundene som etterspør innkvarteringstjenester på norsk sokkel vil ha få eller ingen konkurrerende leverandører i kommende anbudskonkurranser etter foretakssammenslutningen. Redusert konkurranse vil øke kostnadene for bedrifter som etterspør offshore innkvarteringstjenester, sier nestleder Marita Skjæveland.

    «Prosafe har i prosessen kommet til Konkurransetilsynet med forslag til tiltak som skal avhjelpe de negative virkningene på konkurransen, men tilsynets foreløpige vurdering er at disse ikke vil avhjelpe tilsynets bekymringer. Konkurransetilsynet understreker at dagens varsel om mulig inngrep ikke er et endelig vedtak», heter det i meldingen.

    Prosafe og Floatel er tydelige på, i hver sin melding, at de ikke enige med Konkurransetilsynet.

    Prosafe-aksjen steg 3,16 prosent til 9,40 kroner på Oslo Børs mandag.