Kontraktsbonanza for Kongsberg Gruppen

KONTRAKTSDRYSS: Kongsberg Hydroid og Kongsberg Defence & Aerospace med kontraktsmeldinger onsdag morgen. Bildet: Forsvarets kjøretøy med utstyr fra Kongsberg Gruppen. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kongsberg Hydroid har blitt tildelt en modifikasjon på tidligere tildelt rammekontrakt av US Navy med en verdi på rundt 52,3 millioner dollar knyttet til MK 18-familien av ubemannede undervannsfarkoster.

Det går frem i en melding fra selskapet onsdag.

Kontrakten inkluderer opsjoner som kan bringe den totale kontraktsverdien opp til rundt 100 millioner dollar.

Har signert CROWS-kontrakt verdt 48 millioner dollar

Kongsberg Defence & Aerospace har signert en ny kontrakt verdt 48 millioner dollar på nye våpenstasjoner (Remote Weapon Stations - RWS) til det amerikanske CROWS-programmet.

Det skriver selskapet i en melding.

Videre heter det at ordreinngangen fra CROWS-programmet har vært god i 3. kvartal og med denne kontrakten er det til sammen signert kontrakter for 89 millioner dollar relatert til CROWS i løpet av kvartalet.

Ordrene er relatert til CROWS rammekontrakt (Indefinite Delivery/Indefinite Quantity - IDIQ), annonsert 14. september 2018, som hadde et omfang på opptil 498 millioner dollar.

Med de siste kontraktene har KONGSBERG nå signert kontrakter verdt 340 millioner dollar, tilsvarende 68 prosent av den totale rammen, skriver selskapet.

«Disse bestillingene viser viktigheten av rammeavtalen og vår posisjon som leverandør av våpenstasjoner til USA», sier Eirik Lie, Administrerende Direktør Kongsberg Defence & Aerospace AS.

KOG-aksjen stiger 0,95 prosent til 127,4 kroner.