Morgan Stanley nedgraderer anbefalingen på Subsea 7

KUTTISME: Morgan Stanley reduserer kursmålet på Subsea 7. Foto: Subsea 7

Morgan Stanley-analytiker Lillian Starke velger å nedgradere Subsea 7 fra en overweight/in-line-anbefaling til en equalweight/in-line-anbefaling.

Kutter kursmålet

Samtidig kutter hun kursmålet fra 140 til 118 kroner, ifølge Bloomberg.

I skrivende stund omsettes aksjen for 100,45 kroner, ned 0,69 prosent. Det gir Subsea 7 en markedsverdi på 29,94 milliarder kroner.

I løpet av den siste uken er aksjen opp 3,56 prosent mens den har lagt på seg 20,79 prosent hittil i år.

Det er også verdt å merke seg at Subsea 7 er en av de mest shortede aksjene på Oslo Børs. På listene til Finanstilsynet kan vi lese at short-andelen er på 8,17 prosent.

Torsdag morgen kunne vi lese at Starke også har kuttet kursmålet på Aker Solutions.

Toppsjefen gir seg

I forrige uke ble det kjent at Jean Cahuzac går av som toppsjef i Subsea 7 ved utgangen av året. Han erstattes han av John Evans, som har vært oljeservicegigantens driftsdirektør siden 2005.

Milliardkontrakt

Samtidig slapp Subsea 7 nyheten om at de, via et konsortium med L&T Hydrocarbon Engineering (LTHE), er tildelt en stor kontrakt av oljekolossen Saudi Aramco.

Ifølge det Oslo Børs-noterte oljeservicekonsernet er deres del av kontrakten verdt mellom 300 og 500 millioner dollar, som tilsvarer mellom 2,7 milliarder og 4,5 milliarder kroner.

Kontrakten gjelder en pakke nummer to til den saudiarabiske oljegigantens vekstprosjekt på Marjan-feltet i Persiabukten.


Les også