<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker tror festen fortsetter for en av børsens rakettaksjer

    Publisert 23. sep. 2019 kl. 13.28
    Oppdatert 23. sep. 2019 klokken 14.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 214 ord
    FORTSETTER FESTEN? SpareBank 1 Markets tror adm. direktør Torgrim Takle og gründer Rune Syversen vil fortsette å levere varene for Crayons aksjonærer.  Foto: NTB/Scanpix.

    Ved utgangen av forrige uke rykket analytiker Petter Kongslie i SpareBank 1 Markets ut med en kjøpsanbefaling på Crayon. Aksjen fikk da et nytt kursmål på 50 kroner, opp fra 42 kroner.

    En gave

    Mandag morgen har anbefalingen blitt sendt ut på nytt, nå overskriften «The gift that keeps on giving».

    I skrivende stund omsettes aksjen for 38,80 kroner, opp 2,11 prosent. Det gir selskapet en markedsverdi på 2,92 milliarder kroner.

    Solid rally

    Aksjonærene kan se tilbake på en fantastisk kursutvikling i 2019. Siden nyttår har verdien på selskapet økt med 142,20 prosent.

    I løpet av den siste måneden er oppgangen på 19,75 prosent.

    Mandag kom meldingen om at Crayon har signert en årlig gjentakende avtale med en USA-basert leverandør av global IT-infrastruktur.

    100 millioner dollar

    I en børsmelding kommer det frem at avtalen er på 100 millioner dollar.

    – Avtalen vil bidra til å ytterligere styrke vår tilstedeværelse i det amerikanske markedet, sier Crayon-sjef Torgrim Takle i en kommentar.

    Det er verdt å merke seg at SpareBank 1 Markets var finansiell rådgiver da Axion Holding Cyprus Limited og OEP Capital Advisors kjøpte aksjer i Crayon.

    Det finnes andre sektorer og aksjer med spenstige oppsider. For to uker siden kunne vi lese at Pareto Securities spådde kursdobling for flere aktører i riggsektoren.