<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svakere fra REC - vurderer å kvitte seg med anlegg

Vurderer å selge Butte-anlegget, og vil ikke øke kapasiteten ved Yulin i Kina. 

    Publisert 3. okt. 2019 kl. 09.14
    Oppdatert 3. okt. 2019 klokken 09.44
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 293 ord
    HANDELSKRIG: Effektene av den pågående handelskrigen og dens innvirkning på markedene gjør at REC har levert svakere enn ventet.  Foto: Eivind Yggeseth

    Effektene av den pågående handelskrigen og dens innvirkning på markedene har skapt forventning om en kraftig nedgang i REC Silicons forsendelser for tredje kvartal.

    I en oppdatering torsdag skriver selskapet at det har levert 860 tonn silisiumgass i tredje kvartal 2019.

    Det er 40 tonn lavere enn ved selskapets forrige guiding 25. juli 2019. 

    «Som et resultat av REC Silicons innsats for å opprettholde salgsvolumet, har realiserte priser falt med omtrent 1,3 prosent i tredje kvartal 2019 sammenlignet med andre kvartal 2019», skriver selskapet.

    Selskapet vil imidlertid fortsette å evaluere virkningene av handelskrigen og markedsforholdene på fremtidig salg og vil gi ytterligere veiledning 30. oktober. 

    Nedgangen skyldes i hovedsak lavere direktesalg til Kina, men inkluderer også en innvirkning fra lavere enn ventet etterspørsel i halvledersektoren, opplyses det. 

    REC skriver at salget av silisiumgass vil holde seg nær dagens nivåer i fjerde kvartal. 

    Vurderer å selge 

    Selskapet har ingen planer om å utvide lastekapasiteten på silangassanlegg ved Yulin i Kina på nåværende tidspunkt.

    Samtidig opplyses det om det vurderer å selge anlegget i Butte (Montana), som forsyner markedet for halvledere med silisiumgasser og polysilisium.

    «Hvis et akseptabelt bud mottas, vil inntektene bli brukt til å betale tilbake selskapets gjeld, for å gi en buffer for betingede forpliktelser (skatteundersøkelse og erstatningslån), og for å forberede oppstart av FBR-produksjonen ved Moses Lake når handelskrigen med Kina er løst», skriver selskapet. 

    Selskapet venter å rapportere et salgsvolum på halvlederklasse-silisium på 142 tonn i tredje kvartal, sammenlignet med 201 tonn i andre kvarta 2019.

    REC har per utgangen av september en kontantbeholdning på 46,2 millioner dollar, opplyses det.

    Aksjen er i åpningshandelen på Oslo Børs opp 4,3 prosent til 3,53 kroner. 

    I går falt aksjen hele 27,6 prosent til 3,20 kroner etter at SpareBank 1 Markets nedjusterte kursmålet for aksjen fra 6 til 1 kroner.