<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sol-fond smadrer konkurrentene på Wall Street

Har blant annet truffet blink i norske Scatec Solar

    Publisert 8. okt. 2019 kl. 21.06
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 200 ord
    Fra et av Scatec Solars anlegg  Foto: Scatec Solar

    Det børsnoterte fondet Invesco Solar ETF er så langt i år opp over 50 prosent. Til sammenligning er det amerikanske markedet opp 15 prosent, mens energisektoren ved S&P er ned to prosent. Fondet har soleksponerte investeringer over hele verden, og 4,9 prosent av fondet er ifølge CNBC investert i norske Scatec Solar.

    Mer enn tredoblet verdien

    Av vinnerne i fondet finnes selskaper som Enphase Energy, SolarEdge Technologies og Sunpower. De tre er opp henholdsvis 363, 131 og 104 prosent så langt i år. De to førstnevnte driver hovedsakelig med installasjon av solpanel hos privatpersoner og virksomheter, mens sistnevnte produserer solpaneler.

    I Norden leverer vekstselskapet Otovo samme type tjenester som de to førstnevnte. Installasjonen er dyr, men netto nåverdien av investeringen kan i det lange løp vise seg å være lønnsomt da man gitt at solen skinner løsriver seg fra ekstern strømleverandør.

    Dyptgripende markedstrender

    Flere faktorer har ført til suksess for fondet, blant annet olje- og gasspriser som oppleves som dyre sett opp mot solenergi, lavere renter og sterkere inntjening. I tillegg taler mer dyptgripende markedstrender for solenergi den kommende tiden. Blant dem finnes økt etterspørsel etter energi verden over, og et økt fokus på fornybar energi og miljøvennlige investeringer.

    Les også: Solenergi smadrer optimistisk Greenpeace-rapport fra 2010