Kongsberg inngår samarbeid med MAN Energy Solutions

UTFORDRING: Kongsberg og MAN Energy Solutions har som mål å løse en nøkkelutfordring. Her ved administrerende direktør i Kongsberg Digital, Hege Skryseth. Foto: Eivind Yggeseth

Selskapene går sammen om en felles datainfrastruktur for den maritime sektoren.

Kongsberg Gruppen har signert en intensjonsavtale med MAN Energy Solutions, melder selskapene onsdag.

Avtalen gjelder samarbeid om en felles datainfrastruktur for den maritime sektoren.

Samarbeidet har ifølge Kongsberg som mål å løse en nøkkelutfordring for å utnytte en bredere bruk av digitale løsninger, hvor en i dag har høye kostnader ved å hente inn kvalitetsdata fra fartøyene, som da etterlater eiere og operatører med en lite attraktiv avkastning på digitale investeringer.

«Dette kan bidra til å akselerere den maritime transformasjonen, der hvor ny teknologi og digitale løsninger muliggjør en bevegelse mot smartere, mer effektive, tryggere og grønnere operasjoner», heter det i meldingen.